У Запоріжжі волонтери влаштували майстер-клас з приготування солодощів

Екологічну кулінарну майстерню започаткували у благодійному фонді “Карітас Запоріжжя”. 14-ох учасників навчали готувати ласощі з фруктів.

Зокрема приготували чіпси, мармелад та пастилу. Захід влаштували для дітей із багатодітних родин, та тих, які опинилися у скрутних матеріальних умовах.

Я не вперше на майстер-класах з кулінарії та здорової їжі. Відчуття – просто супер! Мені це дуже подобається, дуже цікаво та допомагає мені розвивати кулінарні здібності. Іноді полюблю куштувати здорову їжу, а іноді солоденьке”, – каже Таміла Прохорова учасниця майстер-класу.

Таміла Прохорова

“Діти дуже часто використовують штучні соки, якісь там газовані напої, мабуть, фарбовані, не знаю, хімічні. Наша мета – довести до відома дітей, що соки можна робити з фруктів самим. І самі фрукти та овочі можна вживати і робити їх дуже смачними. Не завжди корисно – це не смачно. Корисно може бути дуже смачно і дуже весело”, – розповіла Леся Макарова Психологиня благодійного фонду “Карітас Запоріжжя.

Леся Макарова

Одна з мереж гіпермаркетів України проводить щорічну акцію “Фундація для молоді”, де популяризуються і проводять різні конкурси з грантовою підтримкою, які направлені для розвитку молоді в Україні. Отже, в цьому році “Карітас Запоріжжя” подався на цю фундацію з проєктом здорової їжі”, – сказав Ілля Барков, організатор громадських заходів проєкту “Простір підтримки”.

Ілля Барков

“Тобто, популяризація здорової їжі серед дітей та молоді міста Запоріжжя і отримав грант. З техніки було закуплено дегідратори, спеціальні дощечки, спеціальні ножі, посудомийні машини, блендери та інше обладнання, необхідне для виробництва та проведення таких майстер-класів”, – додав він.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/