Image

У Запоріжжі вдруге організували “Школу підтримки прийомних родин”

0 Comments

“Школу прийомних родин” влаштували на свіжому повітрі біля Дніпра. Поки батьки зайняті навчанням, діти відпочивають та бавляться. Розважають їх аніматори.

Цей захід реалізовується другий рік поспіль у співпраці Карітасу Запоріжжя із Службою у справах дітей Запорізької міської ради

Вдруге у заході бере участь родина Кулінків. Прийомний батько Ігор каже: для нього це чергова нагода поспілкуватись з іншими прийомними сім’ями. А ще чоловік не пропускає жодної можливості поганяти м’яча з одним зі своїх прийомних синів — Сашком. Адже футбол для хлопчика — улюблена гра.

А тут проходить безпосередньо навчання прийомних батьків. Інтерактивні тренінги з ними проводять психологи. Лекцій немає, а лише вправи, спрямовані на розвиток навичок. Адже бути прийомними батьками нелегко. Це щоденна клопітка праця.

Наразі на обліку міської Служби у справах дітей перебувають 1400 осіб. Більшість з них охоплені сімейними формами виховання. У Запоріжжі 7 дитячих будинків сімейного типу та 15 прийомних родин. 17 сімей стали учасниками “Школи підтримки прийомних батьків”.

Такі заходи проводитимуться й надалі. Адже прийомним родинам завжди важливо спілкуватися та обмінюватися досвідом.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь