У Всесвітній День протидії торгівлі людьми в Україні покажуть фільм «Жінка в полоні»

У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами ганебного злочину.

За оцінками МОМ, відсоток осіб, які постраждали від внутрішньої торгівлі людьми, у 2018 році зріс до 15,4% (порівняно з 12,5% постраждалих, які зазнали експлуатації в межах України у 2017).

Цього року у Всесвітній день протидії торгівлі людьми Міністерство соціальної політики УкраїниСлужба у справах дітей та сім’ї КМДА, офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні OSCE Project Co-ordinator in Ukraine та міжнародна громадська організація A21 Ukraine запрошує вас на безкоштовний показ та обговорення фільму «Жінка в полоні». Карітас долучається до цієї ініціативи.

«Жінка в полоні» – фільм про 52-річну угорку Маріш, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну

Дні й роки минають у страху, але жінка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона – не одна. У серці народжується довіра. Після двох років зйомок вона набирається духу і розповідає про свій план: «Я втечу». Фільм простежує героїчний шлях Маріш назад до свободи.

Запрошуємо всіх працівників, партнерів, бенефіціарів, колег та знайомих переглянути разом цю кінострічку.

«Жінку в полоні» безкоштовно покажуть у 24 областях України. Шукайте своє місто за посиланням: http://iom.org.ua/ua/pryydit-pobachte-protydiyte-torgivli-lyudmy-mom-zaproshuye-na-bezkoshtovnyy-pokaz-dokumentalnoyi-0

#ПротиДійТоргівліЛюдьми