У Стрию організували фотосесію для особливої молоді

Особливий день, особлива молодь, особливі гості, і якщо це все разом поєднати, то виходить щось дуже тепле, красиве, відкрите.

В час, коли всі дуже поспішають, заклопотані своїми справами,- знайшлася людина – професійний фотограф, мешканка Стрия, яка люб’язно прийняла запрошення прийти і “зупинити мить” для наших молодих бенефеціарів. Не просто “зупинити мить”, а ще надати цій миті краси і неповторності. Вона (із-за скромності просила не називати свого імені) також привела з собою своїх друзів візажистів, перукарів, аніматорів, і робота закипіла. Комусь робили легенький макіяж, комусь зачіску, а з кимось просто розмовляли, а потім ще й так гарно співали українських пісень.

Згодом настала та мить, коли кожен учасник відчув себе неповторним.

Цей захід відбувався на території Стрийського коледжу Львівського національного аграрного університету.

Нашу фотосесію ми назвали “Поза межею видимого”, що співзвучна з однойменною книгою Софі Лютц – мами дівчинки з особливими потребами.

Мета цього заходу – допомогти молоді з особливими розумовими потребами відчути свою красу і неповторність, навчитися позувати перед об’єктивом, відчути свободу, рух, відповідно поводитися під час фотозйомок.

Одне з завдань нашого центру, що діє при БФ “Карітас Стрийської єпархії УГКЦ” за підтримки Реновабісу та Карітасу Іспанії, – це формування позитивного бачення, позитивної думки про людей з особливими розумовими потребами.

На майбутнє ми плануємо певного роду презентації з використанням даних фото для мешканців нашого міста, щоб “ближче” познайомити з нашими учасниками, їх мріями і талантами. Щоб кожен бажаючий зміг на хвильку зупинитися і побачити, побачити щось більше ніж просто гарне фото, певне обличчя, а побачити насамперед “людину” в повноті цього слова, основною потребою якої є любов тих хто поруч.

На завершення фотосесії наші гості ще й приготували смачний частунок для учасників фотосесії. Насправді, життя приносить багато гарних подарунків, особливо, якщо це добрі і щирі люди на дорозі твого життя. Щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї події.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/