Image

Вивчення юридичних аспектів міграції

0 Comments


Як захистити права мігранта?
11.05.2010
Карітас України став співорганізатором конференції по проекту «BrainNet-Working», яка відбулася 7-8 травня у Кишиневі (Молдова). Основним завданням конференції стало представлення  якісного соціологічного та статистичного дослідження основних тенденцій і проявів сучасної трудової міграції та підведення підсумків проекту, який проводився



партнерами протягом двох років у п‘ятьох державах.
 
Проект  «BrainNet-Working» в рамках програми AENEAS Єврокомісії розпочався ще у січені 2008 року. Загальні завдання проекту – здійснювати організацію та підтримку тимчасової легальної міграції середньо- та висококваліфікованих спеціалістів з Молдови, України та Росії до Євросоюзу на противагу неврегульованим потокам міграції.
 
Проект покликаний захистити права мігранта на території України та за її межами, лобіювати подальше вдосконалення українського законодавства, надати мігранту правову допомогу і можливість жити і працювати в межах правового поля, як в Україні так, і закордоном.
Висновки та рекомендації якісного соціологічного та статистичного дослідження мають послужити основою до розбудови мережі «Labour Windows» (Вікон праці). Це дасть змогу партнерам проекту скерувати неврегульований процес трудової міграції в їхніх державах  в правове поле та зменшити руйнівний вплив цього феномену на економіки держав–донорів робочої сили. Подальший розвиток мережі планується поширити і на територію України та Іспанії.
 
В зустрічі взяли участь мер і представники Муніципалітету Кишинева, представники міністерств та відомств Молдови, Вільний  Університет Кишинева, Università di Moldova – Civic Action та представники організацій–партнерів з Євросоюзу. Від Карітасу України у конференції взяли участь: керівник проекту, Ростислав Кісь і дослідник-соціолог, Оксана Іванкова-Стецюк. Італію представляли: Caritas Roma, Університет La Sapienca, «Gruppo Elaborando», «Auris», Provincia Di Roma. Також були присутні представники благодійного фонду «Equilibre Solidarity» (Росія, Москва) і  “Fundeun” (Icпанія).
 

Categories: Новини

Залишити відповідь