Image

У Славутичі провели благодійний вечір «Різдво Разом»

0 Comments

«12 січня 2020 року за ініціативи місцевого пароха протоієрея Юрія Логази у м.Славутич (Київська обл.) провели другий благодійний вечір для сімей учасників АТО та ВПО «Різдво Разом». Захід відбувся за підтримки Київської Архиєпархії та БФ «Карітас-Київ». Присутніми були понад 120 осіб», – повідомляє о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

У святково прикрашену залу ресторації «Старий Таллінн» запросили сім’ї учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Про багату історію Різдва з унікальними традиціями розповів настоятель храму в честь Ікони Божої Матері «Неустанна Поміч» УГКЦ у м.Славутичі отець Юрій Логаза.

Привітав запрошених з Різдвяними святами і міський голова Юрій Фомічев, який у своєму слові також подякував настоятелю місцевої парафії о.Юрію, Київській архиєпархії УГКЦ та Карітасу Київ за соціально-благодійну працю, яка здійснюється не тільки у Славутичі, але й у навколишніх населених пунктах.

На багатому столі – святковий сніп з жита і пшениці – Дідух. Традиційна трапеза розпочалася з головної страви Різдва – куті.

Різноманітну тематичну творчу програму виконували на святі вихованці Дитячої школи мистецтв, Палацу дітей та молоді, Народної хорової капели «Натхнення» міського відділу культури.

На завершення заходу всі учасники взяли участь у Різдвяному флеш-мобі та спільно і натхненно виконали колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю…».

Як і годиться, всіх дітей вечора обдарували солодкими подарунками, підготовленими організаторами.

В завершальному слові отець Юрій  щиро дякував всім, хто підтримав та допоміг в організації цього благодійного Різдвяного вечора, адже він проходив при допомозі як Славутицької міської ради, так і Центру Соціальних Служб міста, творчих колективів та талановитих дітей Славутича, що вповні відповідало назві вечора «Різдво Разом», та висловив надію що дана традиція продовжиться і в майбутньому!

«Соціальне служіння Київської архиєпархії на сьогоднішній день є дуже важливою складовою у пасторальній діяльності у наших парохіях. У Славутичі, завдяки о. Юрію, активно діє ХАБ, розвиваються інші види соціального служіння. І це не лише у Славутичі, але й у навколишніх селах, а навіть Чернігові. Даний захід – це один із тих багатьох добрих справ, які вони здійснюють щодня. Дякую о. Юрію за активне пасторальне служіння, оскільки соціальне служіння – це важлива його складова. Дякую всім добродіям, завдяки яким вдалося здійснити такий грандіозний захід», – говорить о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь