Image

У прифронтову Миколаївку доставили паливні брикети

0 Comments

Жителям прифронтової Миколаївки роздали понад 20 наборів паливних брикетів. Доставили вантажівку з паливом представники благодійного фонду “Карітас Маріуполь” та місцеві фермери.

Потрібно щонайменше 3 тонни палива, щоб обігріти будинок, розповів Суспільному власник будинку, місцевий житель Іван Сергійович. Чоловік живе один, пенсії для заготівлі вугілля та дров не вистачає. Не замерзнути взимку допомагають благодійники.

“Тонну вугілля і брикетів 2 тонни — це ледве вистачить. Поки війни не було, тут краще було, тут вугілля возили машину за машиною, та дешево”, — каже чоловік.

У оселі пана Івана в середньому 18 градусів тепла. Піч розпалює раз на день — ввечері, економить брикети.

Фермер Геннадій Рудиченко розповів Суспільному, що доставити брикети самотнім пенсіонерам допомагають місцеві фермери.

“У нас же там 4 трактори, моя машина п’ята. Всі місцеві орендатори, фермери допомагаємо”, — каже Геннадій.

Допомогу отримають близько сотні жителів, зокрема: пенсіонери, люди з інвалідністю, матері-одиначки та багатодітні родини.

Як повідомив Суспільному соцпрацівник БФ “Карітас Маріуполь” Едуард Мехеда, загалом роздадуть 200 тонн брикетів.

“Ми працюємо у буферній зоні — 0,5 кілометрів. Це вже у нас, цієї осені, не перший населений пункт. Ми вже видали гуманітарну допомогу в Чермалику, Старогнатівці, тут. І плануємо ще в селищі Орловському”.

Наразі в Миколаївці проживає понад 2 тисячі жителів.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь