Image

У Полтаві нагородили учасників регіонального конкурсу «Благодійна Полтавщина-2019»

0 Comments

Найактивніших меценатів, благодійників та волонтерів. Національний конкурс «Благодійна Україна» 12 років поспіль в державі проводить Асоціація благодійників України. В Полтаві ж конкурс проходить вдруге. Регіональний партнер  – Благодійний фонд «Карітас Полтава».

Нагородження провели скромно, адже чимало учасників, призерів через карантин не змогли бути присутніми. Відзнаки й статуетки «Янголів добра» їм передадуть особисто. Головне, що на Полтавщині чимало активних благодійників, говорять організатори.

Володимир Раковецький, директор БФ «Карітас Полтава»

– Сам конкурс є метою того, щоби відзначити і вшанувати ту благодійну діяльність тих людей, які долучаються до різних благодійних соціальних проєктів, які покращують життя громадськості в певних регіонах. 

Саме з Полтавщини учасників 57. Це вдвічі більше, ніж у минулому році. По Україні – 1325 заявок. Визначали призерів незалежні експерти у Києві. 

Оксана Дейнега, заст. директора БФ «Карітас Полтава»

– Цьогоріч учасники подавали заявки у 24 номінаціях. Це і благодійність малого, середнього та великого бізнесу, регіональна благодійність, благодійність у сфері культури, науки, медицини, соціальної сфери.

Також серед номінацій – «Меценат року», «Благодійник року», «Волонтер року». Марина Кольвашенко разом із кременчужанкою Тетяною Ященко – одна із тих відчайдушних матерів, хто організував ремонт в онкогематологічному відділенні Полтавської міської клінічної лікарні, де лікуються діти. 

Марина Кольвашенко, отримала нагороду у номінації «Благодійник року»

– Ми з Танєю займались ремонтом у відділенні дитячої онкології. Я вважаю, що це і наша перемога. Але це і спільна перемога людей, які були з нами, які нам допомагали. 

Одну із відзнак отримав й директор благодійного фонду «Громадське здоров’я», який опікується проблемними підлітками. 

Андрій Протопопов, директор ПОБФ «Громадське здоров’я»

– Це є профілактика інфекційних захворювань, в тому числі ВІЛ-інфекції, профілактика вживання психоактивних речовин. 

Також благодійники з «Карітас Полтава» та «Громадське здоров’я» урочисто підписали угоду про співпрацю у сфері соціального служіння.

Лариса ШИЛО, телеканал «Центральний»


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь