У Нововолинську створять навчально-реабілітаційний центр для дітей та молоді з інвалідністю

На базі цього закладу в Нововолинську, аналогів якого немає у Волинській області, відбуватиметься навчальний процес, а також фізична та соціальна реабілітація для дітей віком від 6 до 18.

Мета – аби молоді люди були спроможні перебувати в соціумі, могли працевлаштуватися, самі, без допомоги сторонніх, себе обслуговувати.

За словами директора ВОБФ «Карітас-Волинь», настоятеля  настоятель греко-католицького храму Святих Петра і Павла отця Володимира Кметя, центр діятиме й для того, щоб батьки могли залишати своїх дітей на деякий час  і зайнятися своїми справами.

Приміщення на вулиці Шахтарській вдалося придбати завдяки іноземному інвестору. Виготовили проект візуалізації будівлі. Власними зусиллями уже  провели каналізацію, встановили вікна, вклали теплу підлогу та стіни, зробили внутрішні роботи. На все це витратили уже близько 22-25 тисяч євро.

З допомогою народного депутата Ігоря Гузя, у співпраці з Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та інших донорів, вдалося вкласти 500 метрів квадратних теплої підлоги, зазначає Володимир Кметь. Окрім цього, планують також добудувати третій поверх, аби він слугував для проживання дітей і молоді з інвалідністю.

Отець Володимир підкреслив, що зараз вони у пошуках найефективнішої моделі. Придивляються, як діють інші реабілітаційні центри в Україні і навіть за кордоном.

Спільними зусиллями будемо продовжувати не тільки ремонтні роботи, але намагатимемося створити такий центр, який був би найефективнішим для наших діток, молоді. За зразок можна взяти львівський «Джерело», де все продумано до дрібниць, – зазначив  він.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини