Image

У Міжнародний день людей похилого віку благодійники покажуть, як дбають про самотніх стареньких

0 Comments

1 жовтня 2019 року у Міжнародний День людей похилого віку запрошуємо вас стати асистентами соціальних працівників: разом з ними здійснити виїзди до самотніх літніх людей, які отримують догляд вдома, поспілкуватись, побачити, чим вони живуть, про що згадують, з чого складаються їхні звичні дні.

Пресзаходи відбудуться одночасно у Києві, Львові та Харкові.

Всеукраїнська соціальна програма «Домашня опіка» працює в Україні з 1999-го року. Це – один з ключових напрямів роботи Міжнародного благодійного фонду «Карітас України». Проект реалізований за зразком найефективніших соціальних програм Франції, Австрії та Німеччини.

«Домашня опіка» – це єдина в Україні альтернатива роботі державних соціальних служб, які не встигають охопити допомогою всіх потребуючих через нестачу часу та працівників.

«Домашня опіка» сьогодні це:

– Понад 1500 бенефіціарів (отримувачів допомоги) у 14 містах України, включаючи буферну зону. 

– Понад 150 соціальних працівників та психологів, які пройшли спеціалізоване навчання. 

– Фахівці проекту надають послуги згідно з Державними стандартом догляду вдома.

– Три центри паліативної допомоги.

– Інформаційні послуги для членів родин.

В основі проекту – соціальна допомога відповідно до державних стандартів, тепло та людяність у ставленні до кожної людини. Соціальний працівник для підопічного – помічник, надійна підтримка і близька людина, якій можна довіряти, з якою можна поговорити про все важливе.

Самотні та люди у складних життєвих обставинах отримують допомогу безкоштовно.

Ми пропонуємо журналістам:

  • відвідати центри Домашньої опіки Карітасу у Києві, Львові та Харкові.
  • завітати до помешкань підопічних проекту «Домашня опіка» і побачити, якими є їх життя, побут, щоденні труднощі та умови для їх вирішення.
  • дізнатись, чому і скільки років триває лобіювання системи надання соціальних послуг для вразливих категорій населення і державного централізованого фінансування надання соціальних послуг благодійними\ громадськими організаціями.
  • ознайомитись з роботою національного офісу Карітасу України та регіональних організацій;
  • ознайомитись також з іншими напрямками роботи регіональних організацій Карітасу України – роботою з потребуючими дітьми і молоддю, людьми з інвалідністю, благодійними їдальнями, пунктами гуманітарної допомоги тощо.
  • дізнатись про способи та можливості допомоги незахищеним верствам населення.

До участі в заходах запрошуються журналісти друкованих та Інтернет-видань, телебачення і радіо.

Прохання обов’язково повідомити про свою участь працівникам Департаменту комунікацій та залучення ресурсів Карітасу України:

e-mail: pr@caritas.ua тел: +38067-77-491-77 (Владислав)

Формат проведення пресзаходів:

Місто Київ, на базі БФ «Карітас Київ» (вул. Микитенка 7б), початок о 10:00 – презентація діяльності проекту. Відвідування самотніх літніх людей в їх домівках разом із працівниками проекту.

Координацію працівників ЗМІ на місці здійснює Владислав Шелоков, м: +38067-77-491-77.

Місто Львів, на базі шпиталю ім. А.Шептицького (вул. Є. Озаркевича 4), початок о 10:00 – спілкування з національним координатором проекту «Домашня опіка» в Україні. Спілкування з бенефіціарами проекту в шпиталі ім. А.Шептицького.

Координацію працівників ЗМІ на місці здійснює Галина Курницька , м: +38098-59-477-69.

Місто Харків, на базі БФ «Карітас Харків» (вул. Молочна, 3 (2-й поверх).

11:00-13:30 – Круглий стілна тему «Здійснення заходів, спрямованих на поліпшення медико-соціального захисту, реабілітації осіб похилого віку, ветеранів та людей з інвалідністю з числа ВПО, у тому числі одиноких жителів м. Харкова»

13:30-14:00 – кава брейк

14:00-16:00 – Святкова програма «Зігріймо серце добротою»

Спілкування з керівником проекту «Домашня опіка» в Харкові з подальшим виїздом до бенефіціарів.

Координацію працівників ЗМІ на місці здійснює Марія Сех, м: +38097-77-815-91.

Дата: 1 жовтня 2019 року.

Довідка: Карітас України є членом конфедерації Caritas Internationalis – об’єднання понад 160 національних Карітасів, які допомагають щороку десяткам мільйонів потребуючих людей у майже 200 країнах світу. З часу заснування першого Карітасу у Німеччині у 1897 році і до сьогодні Карітас дослухається до людей у потребі і надає їм засоби, аби змінити їхнє життя на краще. Глибокі моральні і духовні принципи гідності, справедливості та солідарності лежать в основі діяльності Карітасу і сьогодні. Перші організації Карітасу в Україні з’явились у 1992 році. З того часу сотні тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу. Майже 1000 працівників і волонтерів працюють на базі понад 30 регіональних організацій у 16 областях України.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь