У місті Южному освятили храм української греко-католицької церкви

У неділю, 8 липня 2018 року, у місті Южне, Одеської області, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив храм УГКЦ, зведений на честь Святих верховних апостолів Петра і Павла.

Будівництво храму Святих верховних апостолів Петра і Павла розпочалося в червні 2007 року силами всього лише 30 парафіян і благодійників. За 10 років їм вдалося його завершити. До цього парафіяни молилися в тісній капличці.

«Це така велика радість, яку навіть важко виразити словами. Абсолютно весь храм побудований за пожертви людей. Груп людей, підприємств. Наш храм п’ятикупольний, це його особливість, і він дуже гармонійно вписується в наше місто. У нас в проекті на цій території заплановано два об’єкти – храм та християнський молодіжний центр, якщо Бог допоможе. то вже наступного року ми розпочнемо тут будівництво центру», – ділиться радістю та планами на майбутнє настоятель храму Святих верховних апостолів Петра і Павла УГКЦ у м. Южному о. Василь Колодчин.

В освяченні храму та Літургії взяли участь владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримського екзархату, багато священнослужителів із різних міст України, а також представники органів влади, зокрема міський голова Южного Володимир Новацький. Серед почесних гостей були Андрій Васькович, президент Карітасу України та Дзвенислава Чайківська, Генеральний секретар Карітасу України.

Блаженніший Святослав висловив слова щирої вдячності присутнім священнослужителям, представникам влади та парафіянам за те, що змогли бути активними учасниками цієї події, а також за їхні зусилля (працю) для зведення храму. Він також подякував парохові церкви о. Василю Колодчину, директору Карітасу Одеса, за багаторічну і плідну працю та служіння людям.

Крім того, Глава Церкви зауважив, що зараз ми маємо дбати про єдність України, свідчити про Боже прощення та прощати самим.

«Сьогодні в місті Южному історичний день. Ми освятили новий храм, який хочемо подарувати громаді міста. Не дарма день освячення храму співпадає з Міжнародним днем молитви за працівників моря. Місто Южне – це місто трударів, які пов’язані з портовою інфраструктурою та нашим Чорним морем. Отже хочу сьогодні передати благословення для всіх мешканців цього міста. Ми хочемо подати руку всім людям, які в час війни потребують та шукають милосердного обличчя Бога. Нехай Бог благословить місто Южне і всіх його мешканців», – прокоментував подію Глава УГКЦ.

Храм Святих верховних апостолів Петра і Павла розташований за адресою: вул. Будівельників, 10, м. Южне, Одеської області.

Контакти для зв’язку:

моб. телефон: (098) 43 21 958
е-mail: stavko@ukr.net
о. Василь Колодчин – настоятель храму Святих верховних апостолів Петра і Павла УГКЦ у м. Южному.

Освячення храму в місті Южному

(якщо фото не завантажились, будь ласка, оновіть сторінку натиснувши Ctrl+R)