У Львові відбудеться круглий стіл на тему «Особливі історії особливої молоді. Успіхи, поразки, виклики…».

27 серпня 2018 року з ініціативи Благодійного фонду Карітас Львів відбудеться круглий стіл під назвою «Особливі історії особливої молоді. Успіхи, поразки, виклики…».

Мета проведення заходу: обговорення проблем осіб з інтелектуальною неповносправністю, які страждають від соціальної ізоляції та неприйняття в суспільстві.

На круглий стіл запрошені представники Львівської міської ради та Львівської облдержадміністрації, громадських організацій та благодійних фондів, які опікуються молоддю з обмеженими можливостями (розумовою неповносправністю).

Директор Карітасу Львів о.Андрій Сенейко презентуватиме досвід понад 17-літньої праці з молоддю з особливими потребами, а також акцентуватиме увагу на викликах, які маємо у нашому суспільстві.

Марія Чучман, координатор проекту «Соціальне середовище для молоді з обмеженими можливостями» поділиться успіхами молоді з інвалідністю, які відвідують осередок-майстерню Карітасу Львова, де для них проводиться трудотерапія, вони займаються ткацтвом, виготовленням листівок, виробів з бісеру, декоруванням свічок. Дехто навіть пише вірші.

На круглому столі презентуватиметься брошура з реальними історіями особливої молоді і фотографіями, що експонувались на фотовиставках у Львівській області за участю і самих фотомоделей.

У комфортній невимушеній атмосфері відбудеться дискусія та живе обговорення проблематики, що стосується осіб з особливими потребами (розумовою неповносправністю). Думки всіх запрошених на круглий стіл гостей для Карітасу Львова надзвичайно важливі.

Захід розпочнеться о 13.00 год у Центрі Митрополита Андрея Шептицького, за адресою вул. Стрийська, 29, ауд. 403.