Image

У Kоломиї відкрився кулінарний простір для дітей та молоді з інвалідністю

0 Comments

Це не просто їдальня чи кухня, це – «Трапезна мрії» – простір для дітей та молоді з особливими потребами.

Ми давно розповідаємо вам, як наші дітки та особлива молодь відвідують заняття з кулінарії, та в процесі занять ми зрозуміли, що вихованцям бракує місця як на кухні, так і в їдальні.

Адже всі хочуть спробувати власноруч щось приготувати, а вільного простору немає. Тож перед командою Карітасу Коломия стояло завдання: зробити зручний та доступний простір, де вихованці Карітасу зможуть не тільки харчуватися, а й створювати власні кулінарні шедеври.

Так з’явився проект «Трапезна мрії». Щодня впродовж цілого року команда карітасу докладала чимало зусиль на будівництво цього «будиночка» (так Трапезну називають дітки). 

На фото можна помітити, що сам «будиночок» з’явився з нічого. Це абсолютна правда, тому усе відбувалось як повноцінне будівництво : спочатку фундамент, а тоді дощечка за дощечкою створювали стіни.  Усе з нуля, як то кажуть.

І ось, звершилося – омріяний простір відкрито. 8 лютого 2020 року, вперше у Трапезній мрії відбулося заняття з кулінарії з вихованцями Центру для дітей та сімей.

Дітки взялися за приготування традиційних вареників з картоплею та сиром. Дочекавшись готовності, юні кулінари смакували варениками за новими столами та стільцями.

Хочемо подякувати нашим жертводавцям, зокрема Карітасу Словаччини, Карітасу Оломоуц (Чехія) та Львівській освітній фундації, за вагомий внесок у розвиток та активне дозвілля наших вихованців.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь