Image

У Коломиї освятили нове приміщення Карітасу та дитячого центру

0 Comments


11.04.2016, Коломия

8 квітня у Коломиї відбулось відкриття нового приміщення благодійного фонду “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії” УГКЦ. Нове приміщення освятив владика Коломийсько-Чернівецької єпархії Василій (Івасюк), також серед запрошених на урочистості були представники Карітасу з цілої України та гості з-за кордону.



Після освячення будівлі гості були запрошені на урочисту частину святкування. У своєму привітальному слові владика Василій зазначив, що цей новоосвячений будинок вже став для кожного місцем, де він може бути прийнятим, вислуханим та отримати потрібну допомогу. «Голодного зможе побачити і нагодувати лише той, хто побачить в людині свого ближнього і розпізнає Божі дари, призначені для всіх. Навернути грішника зможе лише той, хто побачить в людині дитину Божу, яка потребує Божого милосердя. Голодного нагодувати, спраглого напоїти – ці настанови дають християнській спільноті розуміння таємниці Божого Милосердя і змогу реально відчути присутність Царства Божого посеред нас. Ці діла милосердя утверджують нас у вірі, що саме Господь покликав усе створіння до існування і врятував від тління смерті», – додав владика.

Також в рамках урочистостей відкриття дитячого, християнського центру розвитку «Сад Талантів», що працює при Карітасі, опікуватися ним буде Вікторія Городчук. «Ми допомагатимемо батькам плекати таланти своїх діток, котрі лише потребують відповідних умов для розвитку. У центрі будуть проводитись розвиваючі заняття з англійської, польської мов та образотворчого мистецтва, а підготовка до школи в нашому центрі дозволить дітям комфортно себе почувати у будь-якому колективі і підходити до навчання з радістю та натхненням», – наголосила Вікторія Городчук.

В свою чергу директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії отець Сергій Трифяк висловив вдячність усім присутнім, а також усім меценатам, що долучились до відкриття нового приміщення та дитячого центру, та зазначив, що ця подія дійсно стане знаковою для усіх працівників та підопічних Карітасу, адже є черговим великим кроком на шляху служіння – яке є основним завданням Карітасу в цілому.

Categories: Новини

Залишити відповідь