Image

У Хмельницькому відкрили інклюзивний майданчик, побудований за кошти благодійників

0 Comments

Новозбудований інклюзивний дитячий майданчик з’явився у Хмельницькому в мікрорайоні Заріччя, поблизу Катедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, на території Соціального центру для дітей та молоді з особливими потребами” благодійного фонду «Карітас Хмельницький УГКЦ», що на вул. Зарічанській, 10/3.

Відкриття інклюзивного дитячого майданчику в Хмельницькому розпочали із молитви та освяти.

«Я думаю, що цей майданчик стане таким місцем зустрічі для всіх дітей, а особливо для дітей з особливими фізичними можливостями», – каже єпископ Кам’янець-Подільської єпархії Української греко-католицької церкви, владика Іван Кулик.

До реалізації проєкту активно долучилися Волонтерський лідерський рух., Львівська освітня фундація, комунальні господарства Хмельницька міська рада та небайдужі хмельничани.

Хмельничанка Катерина Дем’яник разом із подругою прийшла на відкриття майданчика.

«Раніше ми на такі гойдалки їздили в центр, а тепер вони будуть у нас під боком. Просто нереально круто. Нарешті більше людей долучається до вирішення проблем інвалідів, дітей з особливими потребами», – ділиться враженнями жінка.

За словами президента міжнародного благодійного фонду «Карітас Україна» Андрія Васьковича, такі ініціативи, як інклюзивний дитячий майданчик, є дуже важливими.

«Цей майданчик створили спільними силами громадянського суспільства. І це дуже важливо, адже в нашому суспільстві ми дуже мало звертаємо увагу на інклюзивні проекти. Я рідко коли бачу такий гарний майданчик, з таким гарним приладдям. Тут також є ціла программа, скерована на те, щоб дитина розвивалась, щоб вона раділа, щоб вона хотіла перебувати у цьому суспільстві», – каже Андрій Васькович.

Проєкт цієї ігрової зони був створений у 2017 році, розповідає волонтер Ігор Гончар. Додає: територія майданчика вкрита гумовим, травмобезпечним покриттям, а сам ігровий комплекс обладнаний гойдалками, на яких можуть розважатись діти з інвалідністю.

Бюджет проєкту становить понад один мільйон гривень.

БФ «Карітас-Хмельницький УГКЦ» щиро дякує усім добрим та небайдужим серцям за здійснення такої заповітної мрії діток, за подароване щастя радісного дитинства.

Нехай Господь віддасть Вам сторицею!


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь