Image

У Франківську провели інформаційну акцію “Лабіринт можливостей”

0 Comments

Інформаційну акцію “Лабіринт можливостей” провели 30 липня у центрі Івано-Франківська з нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. За словами завідувачки консультативного центру з надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, Людмили Ковальчук, таку акцію проводять втретє.

Організували її представники благодійного фонду “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ”.

250 коробок, 10 станцій та сім завдань – ось так виглядає “Лабіринт можливостей” на Вічевому майдані Франківська. Він дає можливість перевірити свою обізнаність з правилами працевлаштування та подорожей за кордон. Спочатку охочі формують свою “валізу”, в якій має бути тільки п’ять необхідних речей. Далі, вирішуючи змодельовані ситуації, обирають свій наступний “шлях”.

“У нашому лабіринті є різні станції, де учасникам ставлять різні завдання і пропонують ризиковані пропозиції. Наприклад, чи погодилися б ви віддати паспорт на період працевлаштування роботодавцю, чи підписати договір на незнайомій мові, чи передати пакунок з невідомим вмістом”, – розповідає організаторка “Лабіринту можливостей” Людмила Ковальчук.

Давид Малишев згадує історію своєї знайомої, яка втекла із сексуального рабства: “У мене є подруга, яку обдурили, якій сказали, що вона поїде танцюристкою – піджейкою. Але потім, коли вона переїхала кордон до Китаю, їй сказали, що вона буде займатися проституцією, і в неї забрали паспорт”.

Франківка Любов Бабінчук за кордоном поки не була, але лабіринт вирішила пройти, щоб мати певні знання: “Щоб я знала для себе та своїх дітей. Цікаві питання, хочу знати, як чинити в таких ситуаціях, наприклад, якщо шофер вимагає вийти з автобуса чи потрібно документи здавати”, – говорить франківка Любов Бабінчук .

З 2004-го року БФ “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” працює із людьми, які потрапляють у рабство. За цей час надали допомогу понад двом сотням постраждалим, розповідає директор фонду отець Володимир Чорній. За його словами, зараз почастішали випадки трудового рабства над чоловіками.

“Цього року ми маємо 10 людей, яким допомагаємо, які перенесли на собі цей гріх. Тому церква не стоїть осторонь. Бо Господь сотворив вільну людину, і коли над нею чинять насилля проти законів Божих, церква не може стояти осторонь. Ми намагаємося надати людям допомогу не тільки матеріальну, але й психологічну, медичну, юридичну, якщо людина погоджується, щоб відкрити кримінальні справи”, – пояснює отець Володимир Чорній.

Авторка: Ірина Андріїв


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Video | Відео | Новини

Залишити відповідь