У Фастові діє проект “Соціально-харитативний хаб “Вікна можливостей”

Проект функціонує в межах програми мікрогрантів Карітасу Київ, що підтримує ідеї, спрямовані на подолання наслідків конфлікту та покращення якості життя людей, що опинились в кризовому становищі, зокрема ВПО та громад, які прийняли ВПО.

Завдання проекту полягає в соціально-психологічній реабілітації сімей ВПО, багатодітних, малозабезпечених та тих, що перебувають в складних життєвих обставинах, а також сімей учасників АТО.

Керівник проекту отець Віталій Марценюк зауважує: «Соціально незахищені родин потребують підтримки та допомоги – це зрозуміло, то ж постала потреба в створенні простору для спілкування та їхньої соціальної адаптації. В цьому зв’язку ми практикуємо активну співпрацю та взаємодію членів парафіяльної громад УГКЦ міста Фастова з родинами, що опинились в складних життєвих обставинах».

Релігійна громада УГКЦ міста Фастова отримала приміщення, на базі якого було створено простір підтримки. Приміщення було відремонтовано і вже протягом кількох місяців тут проходять чимало ініціатив, що покликані розв’язувати програмні завдання проекту.

Дана ініціатива здійснюється в межах конкурсу мікрогрантів Карітасу Київ проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки BMZ та DCV.