Image

У Дрогобичі Карітас опікується сотнями дітей з неблагополучних сімей

0 Comments


06.10.2014, Львівщина
Центр соціальної та психологічної допомоги дітям і молоді з труднощами у навчанні та соціалізації «Разом Сильніші» при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії діє з 2013 року. На базі центру забезпечується підопічним, зокрема, матеріальна і  психологічна підтримка, діє школа англійської мови для дітей молодшого шкільного віку, а також гурток ручної праці від Палацу дитячої та юнацької творчості.




Діти з радістю  відвідують соціальний центр Карітасу, оскільки тут їм надають допомогу у виконанні домашніх завдань, організовують дозвілля, екскурсії, табори, походи у музеї, театри, кіно, аквапарки, різного роду заняття та гуртки. Також тут вони знаходять нових друзів і весело проводять час. Загалом за період діяльності  осередку понад 200 дітей та їх сім’ї змогли отримати  психологічну і матеріальну підтримку місцевого Карітасу.

8-річний Віталік із неблагополучної сім’ї ділиться враженнями: «Я і моя сестричка Мартуся ходимо сюди щодня. Тут ми усі разом робимо уроки та різні вироби власними руками. Я мрію, щоб завжди приходити сюди – мені тут дуже подобається!».

У будівлі дрогобицького Карітасу щоденно проводяться найрізноманітніші соціальні акції для юних хлопчиків і дівчаток.  Це переважно діти у віці від 7-10 років з неблагополучних сімей, сироти чи напівсироти або ті, батьки яких вимушено поїхали за кордон. У центр «Разом Сильніші» їх привели опікуни чи батьки.

За період центру існування було організовано наступні благодійні акції:

  • «Шкільний Портфелик» (допомогу отримало 300 дітей з неблагополучних сімей);
  • «Допоможи іншому» (зібрано гуманітарну допомогу для дітей на 1 т.);
  • «Лист до святого Миколая» (реалізувалось 350 дитячих бажань та мрій як підопічних з центру «Разом Сильніші», так і  дітей з соціально незахищених і неблагополучних сімей);
  • «Вертеп» (відвідини десятків літніх, самотніх людей, шкіл-інтернатів та дитячих лікарень);
  • «Літні табори» (250 дітей взяли участь у відпочинку за кордоном).

«Допомагати потребуючим діткам та робити їх щасливими, реалізовувати їхні маленькі мрії та бажання – це, мабуть,одна з найприємніших справ на землі. Бачачи їх щасливі обличчя та посмішки, хочеться щоразу більше й більше дарувати їм тепла та підтримки. Тому й також за останні 2 роки центр забезпечує обідами 25 дітей щоденно. 7 сімей змогли з нашою допомогою знайти донорів, що допомагають їм у складній ситуації. 1 сім’я стала учасником ток-шоу на телеканалі «Інтер» та змогла реалізувати мрію дитини.

Поєднувати корисне з приємним, навчати та вселяти любов до ближнього, навчатись та підкорювати нові горизонти – ось що є головним для працівників  та волонтерів нашого Карітасу», – розповідає Наталя Голинська, адміністративний директор місцевого Карітасу  Самбірсько-Дрогобицької Єпархії.

Categories: Новини

Залишити відповідь