Image

У Дніпропетровську розпочав працювати Єдиний центр соціальних послуг

0 Comments


29.04.2016, Дніпропетровськ

27 квітня у Дніпропетровську відбулось урочисте відкриття Єдиного центру соціальних послуг. Напередодні також Блаженніший Святослав (Шевчук) спільно з владикою Степаном (Меньком), Екзархом Донецьким УГКЦ освятили приміщення центру та наріжний камінь під будівництво храму Святого Миколая Чудотворця. 



Отримувати допомогу в Центрі зможуть в першу чергу внутрішньо переселені особи, яких у Дніпропетровську нараховується більше 86 тисяч. Але звернутися до Центру може будь-яка людина, якій потрібна допомога: наприклад, люди у складних життєвих обставинах, люди з обмеженими можливостями та неповноправністю, важкохворі, ВІЛ-інфіковані, одинокі літні люди та ін.

Єдиний центр соціальних послуг у Дніпропетровську – це проект благодійних фондів Карітас Донецьк та Карітас України, реалізований за підтримки німецького уряду та Карітасу Німеччини.

Центр є унікальним для України за багатьма характеристиками – це і велика кількість людей, які зможуть отримати допомогу, широкий вибір соціальних послуг, які надаються (всі соціальні послуги, які передбачені державним стандартом України), а також сучасні принципи надання допомоги, швидке та якісне обслуговування людей, ставлення до них з повагою.

Основні види допомоги, які надаються Центром:

– Консультування (включає індивідуальні та групові психологічні консультації, юридичні консультації та консультації телефоном “гарячої лінії”)

– Послуга “опіка вдома”

– Оренда медичного обладнання та засобів

– Послуги соціальної реабілітації та адаптації

– Гурткова діяльність (“Дитячий простір”, театр для дітей та молоді, “Клуб сеньйорів”, майстерні)

– Спортивна та оздоровча діяльність

– Соціальна перукарня

– Послуги пральні

– Благодійна їдальня

Роздача гуманітарних продовольчих пакунків.

Звернутися до Центру можна анонімно, а процедура отримання допомоги максимально проста та позбавлена бюрократії. Всі послуги надаються відповідно до державних стандартів соціальної допомоги в Україні, при цьому в Центрі використовують найефективніші міжнародні практики та інновації. Завдяки партнерству з урядом Німеччини та Карітасом Німеччини, які надали фінансову та експертну підтримку, дніпропетровський Центр соціальних послуг побудовано на рівні подібних Центрів Європи.

«Одне із важливих завдань нового Центру – не тільки надавати допомогу, яка необхідна людині прямо зараз, але й максимально сприяти тому, щоб вона сама змогла повернутися до повноцінного життя і поступово ставати незалежною від дотацій, – прокоментував президент Карітасу України Андрій Васькович – Для кожного випадку ми орієнтуємось не на статистику, а на якісний результат вирішення проблеми для окремої людини».

У Центрі відповідально поставились до вибору тих, хто буде надавати допомогу. Більшість працівників Центру самі є вимушено переселеними особами, які живуть у Дніпропетровську, отримали профільну освіту та постійно підвищують кваліфікаційний рівень, проходячи навчання та тренінги.

Крім своєї основної функції – надання соціальних послуг, планується, що Центр буде відігравати і величезну інтеграційну роль, налагоджуючи спілкування місцевого населення і вимушено переселених осіб, сприяти формуванню толерантного ставлення між усіма, хто відвідає Центр.

Categories: Новини

Залишити відповідь