Image

У Бережанах Карітас створив вуличну бібліотеку, проте не всі в місті цінують культурну спадщину

0 Comments

Карітас Бережани дбає і про духовний розвиток усіх потребуючих, адже, погодьтеся, що саме моральні, релігійні та культурні цінності якраз і є тими основами, що роблять з людини особистість, підносять її на вищий рівень.

Тому одним із напрямків роботи організації було задумано підтримати чудову європейську традицію і у нашому місті, а саме – створити «Вуличну бібліотеку».

«Ми сподівались, що через безплатний обмін книгами люди зможуть не лише більше читати, а й цікавіше проводити дозвілля, організовувати спільне обговорення книжок, зрештою, застосувати нові знання у потрібній сфері, та й просто, ставати культурнішими, людянішими. Ми раділи, коли у “Книжкову шафу” поклали перші книжечки. А спонсорами їх були учні шкіл нашого міста. До них почали долучатися і дорослі», – кажуть в Карітасі Бережани.

Невдовзі “шафа” була заповнена цікавою дитячими, пізнавальними та релігійними книгами, були навіть рідкісні твори української та світової класичної літератури.

Проте, прикрим став той факт, що деякі люди брали із шафи книги, щоб здати на макулатуру. У зв’язку з тим «Книжкова шафа» покищо не може діяти.

Дорогі бережанці, коли вже ми навчимось цінувати культуру, підтримуватимемо кращі європейські надбання, до яких так прагнемо, станемо справді інтелігентною нацією? Невже, “Книжкова шафа” так і не відкриється? А яка ваша думка?


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь