Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 13-20.09.20

21 львівська родина отримала допомогу від Карітасу

Працівники проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю в Україні» завершили реалізацію проєкту «Допомога вразливим сім’ям із дітьми під час Covid-19», який проводився за фінансової підтримки Caritas Austria та організаційного сприяння Карітасу України.

Протягом 3 місяців вдалося забезпечити 21 сім’ю Львова та області повноцінними продуктовими наборами, засобами індивідуального захисту та засобами гігієни залежно від потреб членів сім’ї.

Також, за потребою, батьки та діти отримували фахові консультації від психолога, соціального працівника та соціального педагога.

Фахівці дитячого центру Карітасу Запоріжжя у співпраці із ГО Лада-ЮА провели для дітей міста Токмак пізнавальну програму про коронавірусну інфекцію COVID-19

В ігровій формі діти дізналися що таке COVID-19, шляхи передачі вірусу, профілактику, а також разом із фахівцями дитячого центру розвінчали міфи про коронавірус. Діти дуже активно цікавилися темою та ставили багато запитань, на які отримали компетентні відповіді.

Наприкінці зустрічі фахівці дитячого центру передали дітям захисні маски.

Люди, які потребують допомоги, приходять на обід до Карітасу Тернопіль двічі на тиждень, щовівторка та щочетверга

Одним із завдань Карітасу Тернопіль є допомога потребуючим харчуванням. Саме тому, вже понад 20 років функціонує проект «Благодійна їдальня».

Підопічні благодійної їдальні – це люди з інвалідністю, малозабезпечені, безпритульні, люди ,які не можуть собі дозволити достойне харчування самостійно.

«Благодійна їдальня» з роками не втрачає своєї актуальності, особливо тепер, у зв’язку з поширенням пандемією COVID 19 вразливі верстви населення опинились ще в більшій скруті.

На початку карантину на обіди збирались 20 людей, тепер же, більше 50 осіб.

Забезпечення їдальні відбувається завдяки, небайдужим людям, парафіяльним спільнотам та організаціям. Також, деякі добродії надають безпосередньо продукти для обідів, – це консервації, закрутки та сезонні продукти.

У Волновасі продовжуються заходи щодо запобігання коронавірусу

Волонтери Центру Карітасу Волноваха також долучаються – роздають захисні маски, які були пошиті у соціальній швейній майстерні, що працює на базі Центру.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь