Image

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19

0 Comments

За період 13-19.07.20

Допомога одиноким хмельничанам

Допомога у вигляді продуктів харчування для людей похилого віку, людей з інвалідністю наразі особливо важлива. До цієї доброї справи долучилися небайдужі хмельничани, що об’єдналися у проект На відстані руки – Хмельницький.

Ініціаторами такої діяльності стали Карітас Хмельницький та Волонтерський лідерський рух. Активно долучається і соціально відповідальний бізнес.
Загалом, з початку карантину безкоштовні продуктові набори у рамках проекту отримали близько 500 осіб.

Карітас Чернівці годує нужденних

15 липня команда соціального служіння Катедрального Собору Успіння Богородиці нагодувала смачними і ситними обідами нужденних пацієнтів психоневрологічного диспансеру м. Чернівці (загалом 193 людини).

Волонтерами Карітасу Чернівці було приготовлено: 60 кг голубців, 30 кг овочево-м’ясного рагу, 80 л наваристого борщу, 7 кг маринованих овочів, хліб.


Карітас Франківської Архієпархії УГКЦ закупив 866 продуктових наборів та 500 наборів засобів гігієни для потребуючих

Загальна вартість допомоги – 850 тисяч гривень.

16 липня, Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розпочав розвозити допомогу людям, які опинилися у скруті через спалах COVID-19. Люди отримають продуктові набори та набори засобів гігієни.

Допомогу отримають люди з найуразливіших категорій, а саме – люди з І групою інвалідності, самотні літні люди, вдови, які самостійно виховують дітей, багатодітні сім’ї, сироти, діти позбавлені батьківського піклування та люди з підтвердженою інфекцією COVID-19.

Допомога здійснюється в рамках проекту “Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України, пов’язане зі спалахом COVID-19” за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.

В Тернополі розпочався новий благодійний проект «Жовтий фартух»

«Жовтий фартух» – проект, який організовує Карітас Тернопіль спільно з Лідерським волонтерським рухом та ГО «Файне.UA».

Місія проекту – об’єднати локальні спільноти з метою допомогти потребуючим благодійними обідами.

Саме завдяки цій синергії зусиль благодійникам вдасться роздавати гарячі обіди щонеділі з 10:00 до 13:00 год., безпритульним та людям, які перебувають у кризових життєвих обставинах.

Адреса пункту роздачі гарячих обідів: (вул. Медова, 5) територія музею національно-визвольної боротьби.

Долучитися фінансово для закупки продуктів на обіди та підтримати проєкт:
карта Картка Приват
5218572221816239 -Кічула Сергій Васильович

Благодійна допомога медичному персоналу під час COVID-19

Завдяки спільному багаторічному партнерству Карітасу Маріуполь та Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща, яке фінансує ряд гуманітарних проектів на Сході України, стало можливим надати підтримку лікарям державних шпиталей засобами індивідуального захисту під час епідемії COVID-19.

Перша партія благодійної допомоги у вигляді захисних масок, рукавичок, бахіл та дезінфікуючих засобів привезена до Маріупольської міської лікарні швидкої медичної допомоги .

Проект фінансується Міністерством закордонних справ РП в рамках програми польської співпраці в цілях розвитку.

Карітас СДЄ допомагає родинам, в яких погіршилась життєва ситуація у зв’язку із пандемією COVID-19

Для 20 сімей з неповнолітніми дітьми, які скерував до Карітасу Самбірсько-Дрогобицької єпархії Дрогобицький Рцсссдм, щомісячно буде передано продуктові набори, а також засоби побутові хімії.

Вже цього місяця кожна сім’я отримала продуктові набори на суму 700 – 1400 грн. (залежно від кількості осіб в сім’ї), а саме: борошно, цукор, олію, сіль, крупи, макарони, консерви, соуси, чай та печиво.

Всього протягом трьох місяців для 20 найбільш потребуючих сімей буде передано допомогу на суму 121 958 грн. Це буде неабиякою підтримкою для тих, хто через пандемію втратив частково чи повністю свій дохід.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь