Тиждень добрих вчинків у «Просторі, дружньому до дитини»

09.08.2016, Дніпро

Команда «Простору, дружнього до дитини» у Дніпрі започаткував цікаву ініціативу – тиждень добрих вчинків. Адже просто дивитись мультфільми чи брати участь у морально-етичних бесідах багато кому було не надто цікаво. «Краще діяти», – вирішили співробітники центру та ініціювали проведення низки заходів, які б дозволили дітям реально зробити якусь добру справу та усвідомити, як це – бути корисним іншим.

Першим таким заходом став майстер-клас з миловаріння для дітей та їхніх батьків. Перед його початком кожну дитину попередили – виготовляють вони мило не лише для себе.

Другий шматочок мав бути подарунком для іншої дитини, яка позбавлена батьківської опіки. Така ідея дуже захопила учасників. Адже вони усвідомлювали, що це не просто шматочок мила, а подарунок дитині, яка знаходиться у скруті. Тому і придумували найрізноманітніші форми і забарвлення, аби порадувати тих, кому призначались подарунки. Було тут мило у вигляді фруктів, тваринок, квітів, різних кольорів і ароматів. Учасники майстер-класу не зупинились лише на миловарінні – ретельно добирали пакувальні матеріали, колір та вигляд стрічок, адже всім хотілось принести хай маленьку частинку радості дітям!

Мав успіх і майстер-клас з виготовлення «масажних» іграшок. Їх широко використовують в центрі для розминок і фізичних вправ, які дуже подобаються і дітям, і їхнім батькам. Тому всім дуже сподобалось не просто використовувати такі іграшки, а «персоніфікувати» їх, за власним бажанням вибрати колір та улюбленого персонажа. Діти самостійно робили викрійку та вирізали тканину, а батьки допомагали наповнювати іграшки спеціальним наповнювачем, зшивати та прикрашати іграшку. Після майстер-класу кожен отримав унікальну авторську іграшку, а також підготував ще одну для благодійної акції.

Після майстер-класів підопічні проекту відвідали дитячий будинок для дітей-сиріт «Барвінок», де мали змогу особисто подарувати власноруч зроблені мило та масажні іграшки. Вихованцям дитбудинку було дуже приємно отримати незвичні подарунки, зігріті теплом рук та сердець їхніх однолітків, а вихованцям Карітасу – відчути свою причетність до благодійності. Під час цього візиту команда Карітасу не обмежилась просто роздаванням подарунків, а також провели спільний майстер клас з орігамі та паперопластики для всіх охочих вихованців дитбудинку і Карітасу. А ще всі разом діти пограли у колективні ігри та потанцювали.

«Більш за все мені сподобалось робити подарунки та дарувати їх! Коли діти з «Барвінку» побачили наше мило, вони так здивувались! Можливо спочатку подумали, що це цукерки. А потім почали нюхати його, роздивлятися. Вагалися яке обрати. І з іграшками теж саме. Спочатку хотіли банани, потім дракончика. Потім – мінялись. Та ніхто не сварився, всі домовлялись. Це мені більш за все сподобалось!», ділиться враженнями Влад, підопічний «Простору дружнього до дитини».

Оригінальність та дієвість такого підходу відмітили не лише діти, а й співробітники проекту Як зазначила аніматор Анастасія: «Всі діти дуже талановиті. Мені дуже сподобалась така діяльність! Це більше, ніж я очікувала!»