Торгівля дітьми. Як бути?

Діти не мають всіх прав, які маємо ми, повнолітні, тому нашим обов’язком є допомогти їм.

Що робити, коли вам відомо про дитячу експлуатацію?

До того, як дитину ідентифікують відповідні органи, ініціюйте дії, щоб забезпечити безпеку дитини, враховуючи її вік та стать. Збережіть від насильства.

Хто подбає про дітей?

Переконайтеся, що діти, які, можливо, стали жертвами торгівлі, якнайшвидше отримають тимчасового опікуна після їх ідентифікації. Юрист та опікун дитини візьмуть участь у створенні комплексного вирішення проблеми дитини. Служби захисту дітей повинні взяти на себе ініціативу у прийнятті рішення, яке в довготривалому майбутньому буде кращим для дитини.

Якою має бути реабілітація?

Переконайтесь, що діти, які постраждали від жорстокого поводження, забезпечені належними програмами догляду та реабілітації і уникають будь-якої повторної віктимізації.

Куди повертатися дітям, які не мають дому?

Дітей, що постраждали від торгівлі людьми, і які не в змозі повернутися додому, повинні забезпечити спеціалізованим безпечним житлом з моменту першої ідентифікації. Координаційні центри для розгляду соціальних запитів щодо дітей, які постраждали від торгівлі, повинні призначатися в центральному урядовому відомстві.

Як бути з дітьми з інших країн?

Перш ніж приймати рішення щодо повернення дитини, яка стала жертвою торгівлі, до її країни, необхідно оцінити всі ризики. Координаційні центри для розгляду соціальних запитів щодо дітей, постраждалих від торгівлі, повинні призначатися в центральному урядовому відомстві.

ТЕЛЕФОНУЙТЕ:

“Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” (095) 024 62 16; (068) 322 49 77

Національна “гаряча лінію” з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів)

527 (безкоштовно для абонентів Київстар, МТС, Life)

Зупинимо торгівлю людьми разом!

Карітас Івано-Франківськ працює у напрямку протидії торгівлі людьми в рамках проекту “Підтримка місцевих ініціатив з протидії торгівлі людьми” за фінансової підтримки Карітасу Іспанії Cáritas Española.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/