Тільки активна робота у сфері протидії торгівлі людьми може зупинити цю глобальну проблему!

Карітас Івано-Франківськ відвідує місцеві ОТГ із заходами, на меті яких інформування громади стосовно проблеми торгівлі людьми, безпечного перетину кордону і працевлаштування.

Команда фонду побувала в Рогатинській ОТГ із семінаром «Підвищення обізнаності громадян з питань безпечного працевлаштуванням за кордоном» для безробітних, які перебувають на обліку у Рогатинській районній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Разом із працівниками філії провели інформаційну акцію «Подорожуй відповідально», щоб привернути увагу громадськості до проблем торгівлі та експлуатації людьми.

Карітас відвідав і Богородчанську селищну ТГ, провівши тренінг «Ідентифікація та супровід осіб, що постраждали від торгівлі людьми» для суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми у цій громаді.

Ознайомили учасників тренінгу із поняттям торгівлі людьми, її формами, масштабами проблеми, розповіли, якою повинна бути співпраця структурних підрозділів органів влади, аби протидіяти цьому злочину, проінформували, як виявити постраждалих.

Заходи відбуваються у рамках проєкту «Посилення мережі консультаційних центрів з протидії торгівлі людьми в Україні 2021» за фінансової підтримки Карітасу Іспанії Cáritas Española та Карітасу Кореї.

Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/