Image

Тепло для мешканців буферної зони – проект за підтримки ініціативи «Папа для України»

0 Comments

Понад 1 000 тон паливних брикетів для понад 2 000 бенефіціарів у прифронтовій зоні військового конфлікту в Донецькій і Луганській областях було роздано працівниками Карітасу України завдяки підтримці Акції «Папа для України» у рамках реалізації першого етапу проекту: «Надання допомоги жителям буферної зони шляхом забезпечення доступу до засобів для обігріву». Допомогу зокрема отримали найбільш потребуючі категорії населення, – серед яких інваліди, люди похилого віку, самотні матері з дітьми, особи, будівлі яких зазнали руйнувань внаслідок обстрілів.

Команди Карітасу з Запоріжжя, Краматорська та Маріуполя працюють у посиленому режимі, розповсюджуючи допомогу в Авдіївці, Мар’їнці, Попасній, Красногоріці, Залізному, Андріївці, Нижньому, Тошківцях, Золотому, Родино, Новоіванівці та інших населених пунктах буферної зони. Окрім роздачі паливних брикетів у березні було придбано обладнання для модульних мобільних пунктів – наметів швидкого реагування та, завдяки Мальтійській Службі Допомозі, передано 3 польові кухні для приготування їжі, витратні матеріали для яких також закупляються в рамках ініціативи «Папа для України». У квітні планується забезпечити потребуюче місцеве населення електрообігрівачами та базовими ліками.
Як зазначає координатор проекту Максим Бондаренко для мешканців сірої зони паливні брикети, котрі розповсюджуються в рамках проекту, є значною допомогою – оскільки придбання палива для обігріву та приготування їжі часто є справжньою розкішшю. За його словами допомога в рамках ініціативи «Папа для України» є значним вкладом в роботу Карітасу для подолання гуманітарної кризи на Сході України.
Нагадаємо раніше Карітас України надавав допомогу у вигляді паливних брикетів та буржуйок для обігріву житла мешканцям буферної зони в рамках проекту «Підготовка до зими», котрий реалізовувався за підтримки Cordaid та Сaritas Austria.

Categories: Новини