Стратегія розвитку допомоги потребуючим людям

Партнери Карітасу зустрілися в Коломиї
01.04.2011
23 березня в Коломиї відбулася нарада Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії з партнерами із Чехії, регіональними організаціями Карітасу України з м. Тернопіль і трьох містечок Львівської області.

Основними питаннями зустрічі було обговорення суті доброчинності та її ролі в розвитку благодійних організацій, також громадянського суспільства. Велику частину наради було відведено обговоренню важливості встановлення міцних зв’язків з іншими громадськими організаціями, постійної комунікації і партнерства з ними. Карітас-Оломоуц поділився своїм багатим досвідом у цій сфері, ознайомив із напрацьованими механізмами роботи.

Оскільки Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії успішно реалізовує одночасно декілька великих і перспективних проектів, усім гостям було цікаво на практиці познайомитися з такою роботою. Отож, учасники наради вирушили в тур по об’єктах, де працює місцевий Карітас. Їх чекало щире здивування охопленням різних соціальних проблем і подальшими перспективами роботи Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії в своєму регіоні. В свою чергу Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії, висловив своє сподівання на ближчу співпрацю із іноземними і національними партнерами для реалізації нових соціальних проектів, які допоможуть багатьом незахищеним верствам населення України.