Image

Стратегія боротьби з бідністю заради всіх дітей Європи

0 Comments

Заява від Карітасу Європа з нагоди Міжнародного Дня дітей, 20 листопада 2019.

З нагоди Всесвітнього дня дитини 2019 Карітас Європа закликає ЄС та його держави-члени забезпечити, щоб кожна дитина в Європі отримала доступ до безкоштовної медичної допомоги, безкоштовної освіти, безкоштовної дошкільної освіти та догляду, гідного житла та достатнього харчування.

Ці послуги повинні бути адекватними, сприйнятливими, зрозумілими та доступними для кожної родини в Європі. З цією метою концепцію документу European Child Guarantee слід почати імплементувати шляхом прийняття рамкового законодавства та шляхом моніторингу розвитку національної політики через процес європейського семестру.

«Ми живемо в невеликому вантажному контейнері, де у нас є лише один стіл. Після їжі моя мама прибирає стіл, накриває його тканиною, і тільки тоді я можу робити домашнє завдання».

Арташе, 14 років

Країни-члени ЄС мають моніторити та покращувати доступність якості послуг, які надаються дітям та сім’ям, що знаходяться на межі бідності. Крім того, незамінним є більш персоналізований підхід, адаптований до конкретних потреб дитини. Тільки тоді жодна дитина не залишиться позаду.

«Інвестиції в наше майбутнє також означають інвестиції в наших дітей. Через 60 років після прийняття Декларації ООН про права дитини та 30 років після прийняття Конвенції ООН про права дитини, покоління дітей все ще зростають у бідності. European Child Guarantee – це можливість по-справжньому впливати на викорінення дитячої бідності, але лише за умови, що вона є частиною узгодженої та скоординованої стратегії боротьби з бідністю на рівні ЄС та на національному рівні, а головне, належним чином впроваджується».

Марія Німан, генеральний секретар Карітасу Європи

Така стратегія боротьби з бідністю включає в себе національні плани щодо зменшення бідності серед дітей, виконання яких слід контролювати на рівні ЄС через процес європейського семестру.

Це стосується додаткових політичних ініціатив та допомагає реалізувати інші принципи Європейського стовпа соціальних прав, такі як право на адекватні мінімальні виплати, що забезпечують гідне життя.

Карітас Європа зобов’язана сприяти розвитку та впровадженню European Child Guarantee. Цей інструмент повинен забезпечити, щоб в процесі були почуті голоси найбільш постраждалих дітей та сімей, щоб їхні потреби були задоволені та щоб їм був гарантований доступ до медичної допомоги, освіти, дошкільної освіти та догляду, житла та харчування.

Categories: News | Новини

Залишити відповідь