Image

Відбулася координаційна зустріч команд по роботі з дітьми та молоддю

0 Comments

28.02-01.03. 2019 року відбулась стартова зустріч кількох проектів де є присутній компонент роботи з дітьми та молоддю.

Саме працівники проектів «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю», «Мережа центрів для дітей та сімей», «Єдиний центр соціальних послуг у Дніпрі» та проекту «Соціальні хаби» створюють сприятливі умови для розвитку дітей та молоді.

Учасниками заходу були соціальні працівники, соціальні педагоги, координатори та психологи з центрів як з західної, так і зі східної України.

«Для нас, як для організаторів, було важливо підтримати наших партнерів на місцях у таких питаннях, як соціальне замовлення, моніторинг та оцінка, піар та залучення ресурсів. Також ми хотіли представити всім «Концепцію соціально-педагогічної роботи з дітьми та молоддю», цей документ є основою усіх підходів у роботі з дітьми та молоддю для працівників. Адже кожен хто працює в Карітасі з дітьми має знати і головні принципи роботи, такі як гуманізм, комплексність, доступність та гнучкість, орієнтація на ресурси дітей та молоді та багато інших концептуальних значень», – прокоментувала подію Ірина Пухняк, менеджер проекту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» Карітасу України.

В результаті зустрічі присутні дізналися, про проекти, їх цілі та завдання. Командам було представлено Концепцію соціально – педагогічної роботи з дітьми та молоддю, Політику та процедури захисту дітей, а також пріоритети Департаменту піару та залучення ресурсів. На завершення національні координатори проектів разом з учасниками заходу сформували план візитів в центри з метою обміну досвідом та обговорили різні актуальні питання.

Варто зазначити, що новий проект реалізовуватиметься до кінця 2021 року, за підтримки Карітасу Німеччини та BMZ.

Categories: Новини

Залишити відповідь