Image

Соціалізація неповносправних осіб

0 Comments

Неповносправна молодь зі Стрия приймає активну участь у житті місцевої громади
15.06.2011
Молодь Центру соціальної адаптації та реабілітації для людей з особливими потребами, що діє при  Карітасі Стрийської Єпархії УГКЦ, у щоденній своїй діяльності активно задіяні до

роботи центру, організовують різноманітні зустрічі, тематичні заняття, беруть участь у визначних подіях міста та парафії. Працівники  осередку
постійно підтримують своїх опікунів та шукають різні шляхи для їхнього
розвитку, роботи і розширення сфери діяльності.  
 
Завдяки налагодженій співпраці із Дроговизькою ЗШО I-III ст. Миколаївського району Львівської області та за сприяння о. Романа Коцопея нещодавно неповносправна молодь взяла участь у майстер-класі  по виготовленню декоративних дерев із бісеру, що був організований учнями 8 та 10 класів цієї школи.
 
Заступник директора школи, вчитель християнської етики, вчитель трудового навчання та учні школи привітно зустріли молодь та працівників Карітасу. Неповносправна молодь ж представили себе та свій Центр, який вони відвідують. Працівники школи ознайомили коротко із діяльністю школи, розповіли про походження бісеру та його види, роботи, які можна виготовляти з нього. Також учні школи представили свої раніше виготовлені вироби, продемонстрували деякі техніки роботи із бісером.
 
«Майстер-клас відбувався в дружній та радісній атмосфері. Наші користувачі навчилися виготовляти квіти фіалки та під час праці змогли поспілкуватися з учнями школи, що принесло всім багато радості та позитивних вражень. Бог у природі створив різноманітні квітки, великі і малі, проте кожна квіточка дорогоцінна для Нього.

Кожна зустріч користувачів нашого Центру з іншими людьми ─ це свідчення про важливість кожної людини в очах Божих. Дякуємо Богу за подаровану зустріч, дякуємо всім, хто до неї спричинився і за відкритість та щирість, проявлені до нас», ─ розповідає координатор Центру для людей з особливими потребами Оксана Ільків.

Із дозволу міської ради молодь із особливим потребами долучилась також до святкування Дня міста. Саме на початку літа, 5-6 червня, м. Стрий святкує свої уродини. Ця подія завжди проходить урочисто та радісно, проводяться різноманітні виставки, спортивні турніри та конкурси, концерти.

 
До цієї нагоди Центр Карітасу для неповносправних організував спеціальну виставку своїх робіт: паперові листівки, дерев’яні іконки, коралі із бісеру та інше. Батьки неповноправної молоді були залучені до організації та проведення виставки.  Було представлено маленький стенд із інформацією про Центр, роздано інформаційні буклети.

«Таку виставку ми проводимо вперше, переважно благодійні ярмарки проводилися нами раніше в межах тієї чи іншої парафії. Це цікавий досвід, який допоміг нам поширити інформацію серед різних верств населення, оскільки підходили і старші люди, і молодь, і підлітки, і діти з батьками, інші мешканці, гості нашого міста», ─  ділиться досвідом о.Василь Гушуватий, директор стрийського Карітасу

Categories: Новини

Залишити відповідь