Ініціативи майбутнього

Хто забезпечить права дітей?
25.11.2010
В Тернополі з нагоди Дня спільних дій в інтересах дітей представники держави, Церкви та бізнесу 19 листопада зібралися за круглим столом: «Нові ініціативи заради майбутнього». Зустріч організував Тернопільський благодійний фонд Карітас. Мета зустрічі – обговорення ролі та

взаємодії державних, неурядових, церковних організацій. А також значення діяльності різних інституцій у забезпеченні повноцінного життя і розвитку  дитини згідно Конвенції ООН про права дитини, яку Україна прийняла ще в 1991 році.

Під час зустрічі експерти представили схеми власних напрацювань. А також мали можливість подискутувати щодо існуючих підходів праці з дітьми, ефективності діючих моделей, їх впливу на розвиток повноцінної системи допомоги дітям. Особлива увага приділялася обговоренню виховання дітей, які позбавлені батьківської турботи та опіки.

Учасники круглого столу підкреслили необхідність дієвої співпраці між державними, благодійними та церковними інституціями у вирішенні проблем і забезпеченні прав дитини. Результатом круглого столу стало підписання Меморандуму про спільні дії в інтересах дітей Тернопілля та домовленості між окремими організаціями про конкретні кроки співпраці.

На зустрічі були присутні представники Обласної служби у справах дітей, Обласного Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, Обласного притулку для дітей, Митрополичої підкомісії УГКЦ «За тверезість життя», працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» Карітасу Тернополя, благодійного фонду «Майбутнє сиріт» та «Допомога», спільноти «Віра і світло», ПЛАСТу, навчального закладу ТІСІТ.

По завершенню круглого столу вихованці з дитячого будинку «Пресвята Родина», яким опікується Карітас, виступили з театралізованою виставою.