Image

Інформаційна кампанія «Скажи «СТОП» торговцям людьми»

0 Comments


Інформаційна кампанія «Скажи «СТОП» торговцям людьми»
11.12.2008
Для лідерів громадських організацій та журналістів Карітас спільно з управлінням у справах сім’ї та молоді Івано-Франківської облдержадміністрації провів семінар-тренінг



щодо запобігання торгівлі людьми.
 
В ході семінару було висвітлено основні завдання профілактичної роботи, методи та форми профілактики торгівлі людьми для різноманітних груп ризику. До Міжнародного дня боротьби проти рабства, яке відзначається 2 грудня, було розроблено план інформаційних кампаній з попередження торгівлі людьми «Скажи «СТОП» торговцям людьми» серед студентів вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів.

Молоді люди, котрі ще не мають достатнього життєвого досвіду, часто стають об’єктом торгівлі людьми. На попередження потрапляння до торгівців людьми психологом Консультативного центру Карітас – Івано-Франківськ УГКЦ було розпочато проведення тренінгових занять для учнів старших класів загальноосвітніх шкіл–інтернатів, оскільки найбільш потенційними жертвами для торгівців людьми стають вихідці з неблагополучних сімей та сироти.

З 17 по 27 листопада в ході занять в школі-інтернат №1 проводилася робота з учнями 10-х та 11-х класів. Серед учнів було розповсюджено інформаційні матеріали на теми: «Скажи «СТОП» торгівлі людьми», «Не стань жертвою торговців людьми».

Основне завдання – сформувати навички безпечної поведінки, спостережливість. Основною метою занять було надати учням інформацію про торгівлю людьми, дітьми, зовнішні та внутрішні причини виникнення даної проблеми; про те, які права порушуються в ситуації торгівлі людьми.

Інформаційну кампанію з попередження торгівлі людьми «Скажи «СТОП» торгівцям людьми» серед студентів вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів Карітас Івано-Франківськ проводив з 2 по 15 грудня.

Основна мета кампанії – донесення до студентів інформації про те як захистити себе від шахрайства та не потрапити до рук торгівців людьми.

Інформаційна кампанія охопила вищі та середньо-спеціальні навчальні заклади, зокрема: ВПУ СОТ, Фінансово-комерційний кооперативний коледж ім. Степана Граната, Інститут менеджменту та економіки «Галицька Академія», Івано-Франківський державний коледж технології та бізнесу, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ВПУ готельного сервісу та туризму, Прикарпатський національний університет ім.Василя Стефаника.

Під час інформаційної кампанії соціальними працівниками Карітасу та волонтерами було розповсюдження 2500 примірників друкованих інформаційних матеріалів. Студентам демонструвався фільми «Станція призначення – ЖИТТЯ» та «НЕБЕЗПЕЧНА ГРА: не стань живим товаром». Під час проведення заходів акцентували увагу студентів на проблемі торгівлі людьми, а також поінформували їх про ризики нелегальної міграції.

Categories: Новини

Залишити відповідь