Image

Соціальні працівники Карітасу опанували основи надання медичної та психо-соціальної допомоги

0 Comments


22.04.2016, Святогірськ

19 – 21 квітня  поблизу Святогірська відбувся тренінг для соціальних працівників Карітасу України «Мультидисциплінарний підхід щодо організації та надання медичної та психо-соціальної допомоги найбільш вразливому населенню, яке проживає у буферній зоні».



Тренінг відбувся в рамках спільного проекту Карітасу Австрії та Карітасу України  з надання медичної та психо-соціальної допомоги найбільш вразливому населенню, що проживає у буферній зоні у Донецькій та Луганській областях, зокрема хронічно хворим людям похилого віку, людям з особливими потребами, самотнім матерям та дітям.

Протягом трьох днів соціальні працівники разом з локальними координаторами проекту з Старобільська, Маріуполя та Краматорська навчалися основам кейс-менеджменту. Тренінг провела Оксана Волгіна, заступник директора БО «Соціальна служба «Віфанія», магістр соціальної роботи.

Протягом тренінгу слухачі отримали знання з основ кейс-менеджменту: визначення, основні цілі, етапи, моделі кейс-менеджменту; вчилися здійснювати первинну оцінку ситуації та визначати базові потреби клієнтів, складати план втручання, визначати цілі та планувати заходи; засвоїли мультидисциплінарний підхід, налагодження взаємодії членів мультидисциплінарної команди, розподіл відповідальності, організацію надання медичної та психо-соціальної допомоги найбільш вразливому населенню, яке проживає у буферній зоні.

Також на тренінгу про особливості оргнізації надання медичної допомоги розповів секторальний медичний менеджер Юрій Наконечний, а про організацію безпеки роботи в зоні АТО – відповідальний за питання безпеки у Карітасі України Максим Скрипаль.

Нагадаємо у лютому у Києві пройшов тренінг «Основи супервізії», організований Карітасом України в рамках проекту «Впровадження підходу «Кейс-менеджмент» у роботі з ВПО» – у тренінгу взяли участь найкращі кейс-менеджерів та адміністратори проекту з Києва, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська та Краматорська.

Categories: Новини

Залишити відповідь