Image

Сльози від журби, смутку і радості

0 Comments

В Карітасі Київ відбулась остання планова зустріч людей похилого віку, з числа жертв націонал-соціалізму і тоталітаризму, а також осіб, які були змушені переїхати до столиці з Донбасу.

Ця зустріч стала підсумковою діяльності дворічного проекту.

Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх» спільно з Благодійним фондом Карітас Київ завершують діяльність проекту «Створення сприятливого соціального простору для зустрічей та взаємопідтримки жертв націонал-соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності»,в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Бенефіцари із великим захоплення висловлювали свої думки та почуття на адресу співробітників та керівництва Карітасу Київ. Вони пригадували найбільш приємні епізоди їхньої участі у проекті. А подій було доволі багато: екскурсії – до Чернігова, Переяслав-Хмельницького, Національного парку Межигір’я. А скільки майстер-класів, зустрічей з поетами та письменниками? – не злічити!

Окрім спогадів, бенефіціари акцентували свої думки на користі, яку приніс для них цей проект. В один голос, зі сльозами на очах, вони говорили про те, що ця програма надзвичайно сильно вплинула на їхні внутрішні ресурси.

Якщо узагальнити виступи та вивести квінтесенцію думок підопічних, то побачимо приблизно таку тезу: «Після нашої чергової зустрічі, ми ставали сильнішими, впевненішими, ми кілька тижнів жили позитивом».

Очевидним є те, що основні програмні завдання проекту виконано:

  • відчувається позитивна динаміка згуртованості людей похилого віку;
  • очевидною є мінімізація проблем соціальної самотності серед людей похилого віку;
  • суттєво розширена мережа соціальних контактів серед зазначених категорій людей;

«Можемо твердити, що програма «Турбота про літніх» якісно вплинула на бабусь та дідусів. Шлях, який вони пройшли, будуватиме їхнє майбутнє з великою надією на позитивне та якісне життя. Радію з того, що ми спільно могли бути та працювати на добро кожної людини літнього віку. Маю надію, що навіть попри завершення проекту, ми будемо продовжувати цю діяльність, хоча дещо у іншому форматі та обсягах», – підсумував директор Карітасу Київ о. Роман Сиротич.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь