Image

Скажи «ні» бідності!

0 Comments

У Міжнародний день боротьби з бідностю, 17 жовтня, Карітас Європи закликає кандидатів у Європарламент до 2019 року визначити пріоритети кампанії щодо ліквідації бідності, нерівності та соціального невлаштованості. Майбутній парламент повинен докласти всіх зусиль для швидкого виконання програми на 2030 рік та досягнути цілей сталого розвитку до 2030 року. Зокрема, ми просимо, щоб були вжиті відповідні заходи для досягнення основної цілі – подолання бідності. ЄС може і повинен показати більшу ефективність, коли йдеться про захист соціальних прав усіх жителів.

Коли діти ростуть у бідних сім’ях, вони, швидше за все, продовжать жити у бідності надалі. Діти, які змалечку зазнали бідності, травмовані цим на все життя. З часу фінансово-економічної кризи 2008 року, політика жорсткої економії сприяла скороченню національних систем соціального захисту, що ще більше підірвало спроможність держави захищати людей від бідності. Європейці заслуговують на достойний захист, оскільки це сприяє зменшенню нерівності та поліпшенню соціальної єдності.

Молодий батько-одинак, якого підтримує Карітас Бельгії, щоб він міг покривати основні потреби своєї сім’ї, пояснює: “Найбільше, я страждаю від дрібниць, які я не можу дозволити своїм дітям або які ми не можемо разом робити. На кшталт, піти в кіно з попкорном, поїхати в зоопарк або провести день у басейні “.

“ЄС може зробити більше проти бідності! Необхідно створити більше робочих місць для людей з обмеженими можливостями та більше підтримувати сім’ї. Громадяни можуть підтримати цей підхід, якщо проголосують за це на майбутніх європейських виборах “, – каже Хорхе Нуно Маєр, Генеральний секретар Карітас Європи.

Давайте зробимо так, щоб до 2030 року нам більше не доводилося відзначати Міжнародний день боротьби з бідністю і що до цього часу бідність в Європі буде ліквідована!

Categories: Новини

Залишити відповідь