Image

Сім’ї розраховують на Європу!

0 Comments

Заява перед Міжнародним Днем сімей, 15 травня.

З нагоди Міжнародного Дня сімей та менш ніж за два тижні до європейських виборів, Карітас Європа закликає кандидатів у Європарламент захищати сімейні цінності та інтереси родин. Європейський Союз та його держави-члени потребують більш сімейно-орієнтованих підходів в політиці. Сім’я є основним осередком і головним елементом будь-якого справедливого суспільства, разом з інклюзивним ринком праці та адекватними механізмами соціального захисту.

Ухвалення дружніх до інституту сім’ї політик, які приносять користь всім, є необхідністю для майбутнього Європи. У зв’язку з цим, надзвичайно важливо, щоб європейські лідери виконували свої зобов’язання згідно з «Європейським стовпом соціальних прав» і забезпечували захист сімей.

«Я Мантос, мені 18 років. Я народився на острові Тінос, і живу тут з батьками. Рік тому мене зарахували до університету в Салоніках, але я не можу відвідувати заняття, тому що мої батьки безробітні. Нас підтримує моя сестра, яка працює в Афінах. Я теж повинен працювати, і я не можу навчатися».

Мантос, бенефіціар Карітасу Греція

По всій Європі сім’ї стикаються з бідністю та соціальною ізоляцією стосовно доступу до житла, освіти, охорони здоров’я та гідної роботи. Батьки роблять все можливе, щоб забезпечити краще майбутнє для своїх дітей. Існує нагальна потреба в запровадженні політик, спрямованих на подолання існуючого демографічного спаду в Європі, а також на подолання зростаючого рівня бідності та нерівності. Інвестування в сімейні цінності це інвестування в наше суспільство.

«Інвестування в добробут сімей з метою розширення їхніх можливостей та сприяння примноженню соціального капіталу, який вони створюють, несуть користь для всього суспільства. Я сподіваюсь, що для новообраного Європейського Парламенту підтримка сімейної політики буде в пріоритеті, як і поліпшення умов для вирішення всіх питань, що стосуються сімей в Європі»

Хорхе Нуньо Мієр, Генеральний секретар Карітасу Європа

Карітас Європа рекомендує членам Європейського Парламенту, які незабаром будуть обрані, сприяти покращенню умов життя найбідніших сімей, зокрема, на основі досягнень попереднього Парламенту, таких як «Гарантія прав дітей» та директива «work-life balance».Таким чином, роблячи свій внесок у те, що ніхто не залишиться без уваги, і всі діти зможуть насолоджуватися світлим майбутнім.

Переклад здійснила Ольга Бісик, менеджер з комунікацій Карітасу України

Categories: Новини

Залишити відповідь