Image

Шкільний портфелик – історії підопічних

0 Comments

1 вересня українські школярі сядуть за парти та поринуть у світ нових знань, проте, на жаль, далеко не всі українські родини мають можливість повноцінно зібрати дітей до школи. Понад 20 років Карітас проводить благодійну акцію «Шкільний портфелик», щоб допомогти дітям з кризових родин повноцінно підготуватись до 1 вересня. Ми щиро вдячні усім нашим партнерам, які цьогоріч долучились до нашого проекту. Зокрема ми дякуємо компаніям Socar, Rozetka, SoftServ та EPAM, які так радо підтримали нас та наших підопічних та пропонуємо вам ближче познайомитись з ними – дітьми, які вже цими днями отримають такі потрібні їм портфелики.

Сашкові з Мирного у Донецькій області 7 років, ще у нього є четверо братів та сестер, яких мама виховує самостійно. Тому до виховання внука дуже активно долучився дідусь хлопчика. Він оточив Сашка своїм теплом, турботою та любов’ю і робить усе для того, щоб він не почував себе в чомусь обділеним. Дідусь розуміє, що хлопчику потрібні не тільки їжа та одяг і часто приходить до школи, цікавиться успіхами та поведінкою онука. А Сашко радує його своєю поведінкою, досягненнями в навчанні та намагається ділити з дідусем усі домашні клопоти.

Бабуся Людмила після смерті дочки виховує 5 онуків – найстарша онучка Анастасія саме закінчила школу, Ангеліна 1 вересня піде до шостого класу, до третього – Дмитро, а Данило і Роман – першокласники. Мешкає родина у Андріївці в Донецької області. Найменші хлопчики відстають у розвитку від однолітків, але завдяки заняттям з фахівцями Карітасу Маріуполь сковані та замкнуті діти почали розкриватися, весело посміхатися і відчувати по справжньому смак дитинства. Новий навчальний рік, без сумніву, принесе дітям нові знання, які вони здобуватимуть з новенькими портфеликами від Карітасу.

Тетяна з села Вовковинці Хмельницької області самостійно виховує 8 дітей, 5 з них шкільного віку. Старші діти до пандемії COVID-19 знаходились у Вовковинецькій школі-інтернаті, початку пандемії вони були повернуті додому і тепер ходять у звичайну школу. Найстаршій Каріні 14 років, і їй найважче адаптуватися вдома, адже дівчині доводиться прибирати вдома та готувати їжу для менших братів та сестер. Немає в родини і коштів для того щоб повноцінно підготувати молодших дітей до 1 вересня, придбавши всі необхідні канцтовари і одяг.

Сашкові з Коломиї 8 і у нього аутизм, він третя дитина в сім’ї. Лікування, що вимагає прийом численних ліків триває ось вже 6 років, на сьогодні хлопчик ходить у звичайну школу, добре засвоює іноземну мову і математику, паралельно працює з логопедом та психологом. Однак підтримання здоров’я Сашка вимагає чималих фінансових вкладень, – родина ледве зводить кінці з кінцями, тому шкільний портфелик з усім необхідним приладдям від благодійників стане для маленького школяра справжнім подарунком.

Надійці з Чернівців 14 років, мама виховує її самостійно, батько покинув родину. Внаслідок стресу та переживань дівчинка захворіла на цукровий діабет І типу, дівчина є дуже емоційною та недовірливою, часто намагається захищатись навіть тоді, коли в цьому немає потреби, а ще Надійка дуже любить готувати, займатися творчістю, гарно декламує вірші.

Владиславу з Запорізької області 7 років. Він з малечку полюбляє спостерігати за життям та особливостями комах та тварин, з захопленням читає енциклопедії, переглядає документальні наукові стрічки, пізнавальні фільми і передачі. Хлопчик має мрію – створити «Дивний світ» для тварин і комах, де можна буде вільно спостерігати за їхнім розвитком і вчасно допомагати вберегти зникаючий вид. Батько хлопчика рідко буває вдома через заробітки, то ж Влад наскільки це можливо завжди допомагає мамі по господарству.  


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь