Image

Мандруючи із друзями

0 Comments

Молодь із особливими потребами відвідала курортне містечко на Західній Україні
06.06.2011
26 травня для неповносправної молоді зі Стрия була організована екскурсія в курортне містечко Моршин. За час поїздки молоді люди з

особливими потребами мали можливість помилуватися красою природи та погрітися на сонечку біля чарівного моршинського озера, погуляти мальовничими стежками курорту і покататися на гойдалках, поспілкуватися.

Центр соціальної реабілітації та адаптації для людей із вадами розумового розвитку при Карітасі Стрийської Єпархії УГКЦ розпочав свою діяльність у 2009 році завдяки фінансовій підтримці CNEWA та приватним жертводавцям; на даний час проект підтримується Карітасом Іспанії.

 
Завдяки цьому одинадцятеро молодих людей з особливими потребами задіяні у щоденній діяльності центру.

Вони радо долучаються до навчальної і творчої роботи осередку для людей із особливими потребами, беруть участь в акціях і подорожах, спілкуються з друзями і ініціюють святкові події та ярмарки, відвідують літургії, ─ є частиною радісної і діяльної сімї Карітасу.

Під час мандрівки до курортного Моршина молодь також здійснила візит до джерела Матері Божої, щоб подякувати Богові за гарний день та набрати собі цілющої води.

Координатор центру для неповносправних осіб у Стрию Оксана Ільків розповідає: «Для наших друзів ця поїздка була дуже важливою і по-особливому втішною. Перш за все тому, що молоді люди були без батьків ─ самостійно купували квитки і користувались електричкою.

 
Завдяки цьому вони відчувають себе більш впевненими і відповідальними не тільки за себе, а й за оточуючих. Так приємно бачити, як наші друзі допомагають один одному, підтримують інших. Також спілкування під час поїздки та на природі надало їм більше енергії і розширило світогляд».

 

Categories: Новини

Залишити відповідь