Image

Захист прав дітей

0 Comments


Як захистити дитину?
21.10.2010
14 жовтня у місті Городенка працівники Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ для соціальних педагогів та практичних психологів зі шкіл району провели навчальний семінар-тренінг «Сприяння адвокації прав дітей. Правовий статус дитини в українському законодавстві». Спільне навчання зазначених фахівців  дозволило консолідувати зусилля та ресурси різних соціальних інституцій.



Головною ціллю тренінгу, що проводився у рамках проекту «Психоемоційна та соціальна робота з дітьми трудових мігрантів», було ознайомити фахівців соціальної сфери з формами та методами роботи із сім’ями і дітьми щодо захисту їхніх прав. Адже питання прав дітей стосується, в першу чергу, самих дітей. Діти повинні мати доступ до інформації про свої права.
 У ході роботи навчального семінару-тренінгу учасники ознайомилися з міжнародними документами у сфері захисту прав дітей, зокрема з  Конвенцією ООН, із «Державною програмою «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини до 2016 р.». Педагоги та психологи розглянули нормативно-правову базу щодо представництва інтересів дітей працівниками соціальної сфери.
Проект проекту «Психоемоційна та соціальна робота з дітьми трудових мігрантів» здійснюється за підтримки фонду Арсенія Яценюка Open Ukraine та фонду Віктора Пінчука.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь