Про рівність

Чоловікам і жінкам рівні права
23.04.2010
Про гендерну рівність говорили на Прикарпатті 22 квітня. Семінар-тренінг організували Карітас Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ, Програма сприяння Парламенту України і Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту. Мета семінару – підвищити спроможність органів влади і громади в реалізації рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Особливість

в тому, що ця рівність має виявлятися не тільки на міжнародному чи національному рівні, а у конкретному місті чи селі.

Темою семінару стало – “Інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у діяльність органів місцевої влади”. У роботі семінару взяли участь начальники та провідні спеціалісти міських, районних та обласної державних адміністрацій Прикарпаття. Учасників привітав та уділив благословення на працю владика Миколай (Сімкайло).

Учасники семінару брали участь у кількох завданнях. Підчас обговорення завдань з’ясовували, які є проблеми у людей зі здоров’ям, занятістю, міграцією та які є відмінності у цих питаннях між чоловіками і жінками. Обговорювались також стереотипи та можливості їх подолання. За допомогою лекційної роботи та праці в групах учасники аналізували стан справ у регіоні на основі міжнародної Конвенції, яка була ратифікована Україною.

Роман Рєзнік, координатор проектів Карітасу Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ, розповів, що: «Карітасу вдалося зібрати керівників, які відповідають за гендерну політику, що формується в області. Приємно, що завдяки спільній праці з Програмою сприяння Парламенту України все ж таки змогли реалізувати цей пілотний проект. Надімося, що це не остання зустріч спеціалістів в Коломиї…»

Семінар-тренінг унікальний, його провели вперше в Коломиї, а попереду ще 4 області. Спеціалісти зможуть поспілкуватися в малих групах, а також брати участь у дискусіях в широкому колі. Учасники семінару матимуть нагоду ділитися ідеями та напрацюваннями у питаннях гендерної рівності.