Image

Добродійність і милосердя потрібні людям

0 Comments


Карітас продовжує працювати
04.01.2010
29 грудня працівники Карітасу Львів УГКЦ провели звітну прес-конференцію про діяльність у 2009 році. «Складна фінансово-економічна ситуація у світі вплинула буквально на всі сфери життєдіяльності країни. Але, незважаючи ні на що, значна частина проектів Карітасу, які впродовж багатьох років реалізовуються в Україні, продовжувала свою роботу,» – повідомив



Ярослав Лемик, директор Карітасу Львів УГКЦ .   
 
Так, завдяки роботі «Центру соціальної допомоги для потребуючих мешканців
м. Львова», потребуючі отримали соціальні послуги, які надавали психолог, реабілітолог, медичний  та соціальний працівники. Наталя Городецька, керівник проекту зазначила, що проект щоденно  відвідувало в середньому 23 особи. За звітний період загалом було надано понад 13 200 різних соціальних послуг. 
 
У 2009 році дуже інтенсивною і насиченою була діяльність «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для неповносправних молодих людей». Користувачами проекту щоденно були понад 25 осіб. «За звітний період вдалось провести понад 300 різних заходів, які включали в себе заняття з трудотерапії, активне дозвілля, оздоровчий відпочинок, відвідини бібліотеки, поїздки до історичних місць, святкування дня св. Миколая, – підкреслила Наталя Загайко, керівник проекту. – Також було організовано освітні заходи з обміну досвідом роботи та досягненнями проекту.»
 
В Україні безпритульні та бездоглядні діти є значною соціальною проблемою. Державні і недержавні організації намагаються цю проблему вирішувати. Зокрема Карітас Львів УГКЦ активно працює в цьому напрямку. Один з найбільш актуальних проектів Карітасу Львів УГКЦ – «Дитячий соціальний центр», який діє також у мережі всеукраїнського проекту  «Консолідація та розширення мобільної роботи з молоддю в Україні». Діяльність проекту мала важливий соціальний ефект, бо значна кількість дітей змогли вийти з тяжких життєвих обставин та отримати соціальну безпеку.
 
Віталій Герасимів, керівник проекту «Консолідація та розширення мобільної роботи з молоддю в Україні» розповів: «Працював телефон гарячої лінії «Дзвінок допомоги дитині». Надавалася медична, психологічна, педагогічна, юридична допомога, соціальна і матеріальна допомога: харчування, одяг, взуття, ремонт помешкань, канцтовари та інше. Проводилися культурно-виховні заходи: історико-пізнавальні екскурсії, відвідування музеїв, виставок, концертів та тематичних вечорів, вікторин і спортивно-оздоровчих змагань.»
 
При Карітас Львів УГКЦ у 2009 році продовжував працювати заклад освіти «Кризовий Центр – Діти вулиці». «Цільова група цього проекту  є діти дошкільного віку з категорії так званих «соціальних сиріт», або, як зараз кажуть – дітей «групи ризику». Для цих дітей було створено належні побутові умови, надано психолого-педагогічні, навчально-виховні послуги, забезпечено усім необхідним для розвитку творчих здібностей,» – розповіла Ольга Білоус, керівник проекту. Працівники центру допомагали дітям сформувати культурно-гігієнічні навики та навики  необхідні для навчання в школі і адаптації дитини до суспільного життя. Діти отримують повноцінне харчування і при потребі – одяг, взуття, та можливість переночувати. 
 
Заступник директора Карітасу Львів УГКЦ, Степан Вовк зазначив: «Впродовж 2009 року Карітас Львів УГКЦ виконував п’ять проектів. Продовжував діяти пункт по забезпеченню потребуючих людей Львова та Львівської області одягом та іншими необхідними речами. Частину коштів для підтримки цих проектів надав бюджет міста. Але виконання всіх проектів було б неможливе без фінансової підтримки наших партнерів з закордону та приватних жертводавців в Україні, кількість, яких весь час зростає. Щире спасибі всім Вам, добродії, за Вашу довіру, розуміння, підтримку та допомогу!»

Categories: Новини

Залишити відповідь