Image

Протидія торгівлі людьми

0 Comments


Практичні поради для дітей
15.10.2010
14 жовтня у Кам‘янець-Подільському 50 вчителів та методистів з усіх регіонів України на семінарі обмінялися досвідом і найкращими практиками у організації виховних заходів з питань попередження торгівлі людьми, кіберзлочинності та інших форм насильства. На думку фахівців Карітасу України, це важливий крок у напрямку протидії торгівлі людьми.



Захід був організований Міністерством освіти і науки України у співпраці з проектом Ради Європи «Зміцнення і утвердження прав жінок і дітей в Україні». Проект фінансується спільно Європейським Союзом і Радою Європи та виконується Радою Європи.
Щоб допомогти вчителям в обговоренні з дітьми та молоддю проблем торгівлі людьми, були розроблені методичні рекомендації з проведення у навчальних закладах «Уроку з попередження торгівлі людьми» та організовано цикл семінарів. Методичні рекомендації включають в себе практичні поради для дітей, зокрема, щодо працевлаштування чи навчання закордоном, одруження з іноземцями, безпечної поведінки в Інтернеті. Декілька шкіл вже включили цю тему до навчальних планів та провели уроки, присвячені попередженню торгівлі людьми.
На думку фахівця Карітасу України, координатора проекту КОАТНЕТ – Наталі Бандери, важлива роль в попередженні цього явища належить «вихованню поваги до прав людини, її гідності. Відтак, окрім сім’ї, Церкви, дуже активно сприяє цьому школа і нам частіше слід співпрацювати з навчальними закладами, ділитися методичними напрацюваннями та інформаційними ресурсами».
Для Карітасу залишається актуальною справа боротьби з торгівлею людьми, зокрема її попередження та надання допомоги потерпілим. З цією метою Карітас України реалізує комплексну програму протидії: надає допомогу соціально незахищеним верствам населення, розробляє та розповсюджує превентивні інформаційні матеріали, організовує допомогу потерпілим, розвиває співпрацю з партнерськими організаціями в Україні та закордоном.
А за останні 18 років жертвами торгівлі людьми стали 100 тисяч українців. За даними Міністерства внутрішніх справ у 2009 році було зареєстровано 332 випадки продажу людей у рабство. Жертвами торгівлі людьми стають не лише жінки, але й чоловіки та діти. Жертв серед дітей часто експлуатують сексуально або ж змушують жебракувати. Україна вважається джерелом, транзитним пунктом та в меншій мірі – країною призначення для чоловіків, жінок та дітей, яких незаконно перевозять з метою продажу задля сексуальної експлуатації та примусової праці.

Categories: Новини

Залишити відповідь