Image

Родини з Харківщини відвідали Західну Україну

0 Comments

Родини зі Сходу відвідали Західну Україну у межах проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» за підтримки Карітасу України.

Учасниками «Сімейних візитів» стали сім’ї військових, переселенців і корінні мешканці Лозової, що на Харківщині.

Мета візитів – згуртування сімей, подолання бар’єрів у спілкуванні, відновлення порозуміння у сім’ї. Також сім’ї одержали унікальну нагоду відвідати визначні місця Західної України та відпочити від роботи й буденних справ.

Мандрівники проживали в м. Стрию, де їх приймали тутешні сім’ї. Проживання в сім’ях було незабутнім, адже родини мали можливість обмінятися досвідом, традиціями та звичаями.

Під час подорожі учасники разом з о. Андрієм Насінником відвідали безліч цікавих місць Західної України, серед яких Львів, Яремче, Стрий і Моршин. Родини побували на водоспадах Пробій та Кам’янка, відвідали Скелі Довбуша й фортецю Тустань, також були у відпустових місцях – Гошеві та Кохавино.

Гості зі Сходу спільно святкували День Незалежності України на парафії Всіх святих українського народу м. Стрия. Святкова вечеря на закінчення подорожі була надзвичайно теплою. Люди ділилися враженнями від побаченого. «Цей час став прекрасним відпочинком і можливістю зрозуміти цінність сім’ї та родини», – зазначив один з учасників подорожі.

Символічно, що спільний вечір зі сім’ями, які приймали мандрівників, відбувся у День Незалежності України, адже наша держава – це велика родина, де не існує мовних і територіальних бар’єрів.

Повідомила Галина Насінник

Categories: News | Новини

Залишити відповідь