Image

Психологи Карітасу пройшли тренінг «Надання психосоціальної допомоги УП+»

0 Comments

21-25 січня 2019 року в рамках проекту посольства Швейцарії , Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) «Активація громад у наданні психосоціальної підтримки людям постраждалим від стресу у буферній зоні», у співпраці із фахівцями УІ КПТ, було проведено тренінг для психологів проектів «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні» та «Об’єднуючи людей заради миру».


На тренінгу, який проходив у Львові, були присутні 22 експерти з 10 міст України, які надають психосоціальну допомогу людям, що перебувають в складних життєвих обставинах.

Тренером виступила пані Галина Нетлюх, психолог/супервізор/викладач УІ КПТ, УКУ ІПЗ, м. Львів.

Тема тренінгу: теоретичні і практичні навики роботи в рамках програми ПМ+ та програми створення груп взаємопідтримки для людей, які перебувають в складних життєвих обставинах та постраждалих від стресових подій.

Мета: отримати теоретичні знання та навички роботи у рамках програми ВООЗ надання психосоціальної допомоги УП+ в індивідуальній роботі та програми для організації груп взаємопідтримки згідно міжнародних стандартів надання психосоціальної допомоги людям які перебувають в складних життєвих обставинах.

Методологія: групи взаємної підтримки та індивідуальне консультування для постраждалого від конфлікту населення будуть спрямовані на покращення доступу до послуг у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Групи взаємної підтримки можуть створити здорове середовище для бенефіціарів та активувати їх для вирішення проблем. Проведене навчання для фахівців у відповідності вимог методології та отримання інструментів для надання психосоціальної допомоги.


Методологія ВООЗ УП + буде використовуватися для індивідуального консультування, а методологія ведення груп самопідтримки буде використовуватися для групової роботи. Ці науково обґрунтовані підходи (низька інтенсивність СBT та PM +) будуть рекомендовані для використання в роботі психологів Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь