Image

Психологічна підтримка мешканців буферної зони

0 Comments

В рамках проекту «Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту на сході України 2019-2021рр.» на початку червня психологом Карітасу Донецьк був проведений первинний психологічний захід із мешканцями смт. Комишуваха Попаснянського району, який знаходиться на відстані 0-5 км від лінії розмежування.

В ході заняття розглядали поняття стресу, разом визначали симптоми стресових станів та їх вплив на фізичне здоров’я. Також вивчали техніки, завдяки яким можна зменшити вплив стресу на емоційний та фізичний стан.

Негода не стала на заваді тому, щоб на психологічний захід прийшло багато мешканців та знайомство пройшло в теплій та дружній атмосфері.

Також заняття з психологічної підтримки проводилось і з мешканцями с. Вільхове Станично-Луганського району.

На занятті з правопівкульного малювання учасники отримали не тільки задоволення від процесу створення картини, а й підвищували свою самооцінку та покращували емоційний стан. По закінченню заняття деякі учасники були сповнені натхнення та зачитували власні вірші. Додому всі взяли з собою створені власноруч пейзажі «Морський захід» та чудовий настрій.

У період розповсюдження COVID 19, працівники мобільних бригад дотримуються підвищених заходів захисту та особистої безпеки, щоб уникнути можливого інфікування та не наражати на небезпеку бенефіціарів, тому працюють за новими протоколами.


Якщо Ви бажаєте пожертвувати кошти Карітасу України та підтримувати благодійний проект – перейдіть за посиланням: https://caritas.ua/donate/

Categories: News | Новини

Залишити відповідь