Image

Проект «Особливі історії особливої молоді». Як вихованці Карітасу стали фотомоделями

0 Comments

На початку березня у Львівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулось відкриття фотовиставки «Особливі історії особливої молоді». На виставці були представлені фотографії відвідувачів «Центру дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Карітасу Львова.

Разом із вихованцями соціального центру Карітасу, проект створювала фотограф Катерина Птаха – мама, яка виховує особливого хлопчика Влада та невтомно інформує про аутизм. У своєму відеозверненні фотомитець Катерина Птаха розповіла, що під час фотосесії намагалась аби молодь відчула тепло, радість і свою надзвичайність. Фотографії, які тепер може побачити кожен охочий, показують внутрішній світ людей з особливими потребами та випромінюють радість, любов і мир.

Відкриття виставки благословив Архієпископ і Митрополит Львівський владика Ігор (Возьняк). У своїй промові він підкреслив особливу місію кожної людини на землі. Позитивний проект приїхала підтримати п. Леся Корнат із департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА. З вітальним словом виступили заступник директора Карітасу Львова Ольга Момот й керівник бібліотеки Тетяна Прокопець.

На тематичному заході керівник «Центру дозвілля» Марія Чучман та соціальний педагог Наталя Загайко презентували понад 16-літню діяльність проекту: працетерапія (виготовлення намиста, вишивання картин бісером і нитками, ткацтво, оздоблення різдвяних свічок, листівок), цікаве дозвілля (відвідування ковзанки, цирку, театру), оздоровлення у літніх таборах в горах і на морі, арт-терапія.

Чудовим завершенням вечора став виступ плейбек-театру «Всі свої», які у формі перформансу спонтанно розіграли історії, які прозвучали від друзів, батьків та особливої молоді. Присутні побачили живу історію Насті, котра вперше побувала в горах і була захоплена їх красою; Юлі, яка взяла участь у кастингу на роль Дюймовочки; Назара, який нерозлучний зі своїми кольоровими стрічками і ділиться щирою любов’ю з усіма ближніми; Галі на прізвище Жук, яка зіграла роль жука. Було гаряче, неймовірно, особливо. Окрім незабутніх емоцій, гості отримали чудові солодкі подарунки, до виготовлення яких долучились зірки проекту «Особливі історії особливої молоді».

Оглянути фотовиставку портретів особливих героїв можна буде впродовж двох тижнів у Львівській обласній юнацькій бібліотеці на пл. Ринок, 9.

Categories: Новини