Продовжуємо допомагати постраждалим внаслідок війни на Сході України

В рамках моніторингового візиту в с. Свободне, Волноваського району Донецької області, представниця Карітас Німеччини Біргіт Кухта та лікарі проекту «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні» відвідали тяжкохворих бенефіціарів.

Під час візиту були проведені планові повторні огляди хворих, за необхідності зроблена корекція лікування.

Фахівці проекту продовжують надавати медичну підтримку мешканцям селищ буферної зони, які постраждали внаслідок конфлікту на сході в Україні.

Проект реалізовується за підтримкою уряду Німеччини.

Нагадаємо також, що 14 травня 2018 року, в рамках проекту «Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки уряду Німеччини, відбулася друга видача продовольчих наборів в селищі Гранітне. Проект передбачає дворазову допомогу соціально незахищеним категоріям населення для підтримки їх в складній життєвій ситуації протягом трьох місяців супроводу.

Продовольчі набори отримали пенсіонери, люди з інвалідністю, самотні та багатодітні матері, а також родичі тих, хто був не в змозі доїхати самостійно.

До складу продуктового набору входять: макарони, пшеничне борошно, квасоля, м’ясні та рибні консерви, три види круп, цукор, сіль та рослинна олія.

Ми продовжуємо надавати допомогу людям, які не тільки позбулися будинків і засобів для існування, але й втратили можливість займатися сільським господарством для своїх потреб, тому що селище знаходиться безпосередньо на лінії зіткнення.

Сподіваємось, що завдяки допомозі Карітас Німеччини, населення селища Гранітне буде захищено від негативних наслідків конфлікту.

Робота Карітасу України на сході (травень 2018)