Image

«PRO_Милосердя» – новий спільний проект благодійників тернопільщини

0 Comments

Життя в Україні у цілому та в Тернопільській області зокрема влаштоване так, що люди з інвалідністю та одинокі похилого віку відокремлені від суспільства. Вони позбавлені можливості відвідувати елементарні і важливі місця життєдіяльності та навіть повноцінно харчуватися.

Водночас, у країнах Західної Європи та Америки такі громадяни – повноправні члени суспільства, їхні інтереси враховуються, вони соціально захищені як матеріально, так і морально.

На даний момент в під опікою Карітасу Тернопіль знаходяться близько 200 таких людей, які потребують спеціальної опіки. Для них банальною проблемою є навіть повноцінне, здорове харчування.

Навколо цієї проблеми об’єдналися небайдужі люди та організували проект «PRO_Милосердя», який реалізовуватиметься на базі безкоштовної їдальні Карітасу, з метою доставки теплих обідів потребуючим людям.

Офіційно громадськості проект було представлено 20 березня 2019 року.

На даний час цією послугою зможе скористатися для початку лише 10 cамотніх осіб, які є підопічними проекту “Домашня опіка”, але з часом за співпраці Карітасу та Тернопільської міської ради проект охопить більшу кількість потребуючих людей м. Тернопіль.

Відкриття проекту розпочалося із Молебня до Св. Вінкентія, котрий очолив Преосвященніший Владика Теодор (Мартинюк) Єпископ – помічник Тернопільсько – Зборівської Архиєпархії . Після молебня Владика Теодор освятив автомобіль, який буде доставляти обіди потребуючим, а ініціатори презентували проект публіці.

План реалізації проекту:

Разом з підприємцями, волонтерами і небайдужими людьми розпочинаємо збір продуктів для їдальні. Організовуємо доставку теплих обідів людям похилого віку, хворим, одиноким, які не мають змоги самостійно пересуватися та виходити зі свого помешкання. Страви доставлятимемо у термостійкому одноразовому посуді, в спеціальних пакетах (див.ескіз нижче).

2. Наступним завданням проекту є придбання спеціального, компактного, багатофункціонального автомобіля. Він забезпечить більше покриття міста доставкою, дозволить швидше розвозити теплі обіди потребуючим. Окрім того, зможе здійснювати спеціальні перевезення та буде обладнаний місцем для пасажира на інвалідному візку.

Орієнтовна вартість такого автомобіля 270 000 грн.

Зібрати потрібну суму можливо! Для цього ми разом об’єднуємося та беремося до реалізації такого потрібного доброго проекту. Перемогти можна тільки разом!

Організатори проекту:

– Тернопільський Благодійний Фонд «Карітас»,

– Волонтерський Лідерський Рух,

– FAINE_UA

Юридична адреса: м.Тернопіль, вул.Замонастириська, 1 тел. 0352 523684

Контактний телефон: 068 949 29 49

Е-mail: uamriya@gmail.com

Categories: Новини

Залишити відповідь