Image

Представники Карітасу взяли участь у Всеукраїнському Форумі Сім’ї «Щаслива родина – міцна Україна»

0 Comments

14 березня 2018 року у столичному Українському домі розпочав свою роботу Всеукраїнський Форум Сім’ї «Щаслива родина – міцна Україна». Мета Форуму – привернення уваги до проблем сім’ї та дітей в Україні, консолідація зусиль представників органів влади і громадськості, у тому числі церкви, для формування державної сімейної політики заснованої на українських традиційних цінностях.

До участі у Форумі було запрошено керівництво держави, урядовців, парламентарів, науковців, журналістів, освітян, представників громадськості, місцевого самоврядування, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з усіх областей України.

«Сім’я – колиска людства, середовище плекання любові та тих фундаментальних чеснот, які мають вплив на усе подальше життя людини. З огляду на її важливість для народу і усього людства, сім’я потребує уваги, піклування, підтримки та захисту», – сказав у своєму привітальному слові владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

На Форумі делегацію від УГКЦ представили: Владика Дмитро (Григорак), Голова Синодального комітету подружжя і сім’ї УГКЦ, Комісія УГКЦ у справах Родини разом із головами єпархіальних комісій Сокальсько-Жовківської та Бучацької єпархії, Одеського екзархату. Також були присутні делегати Карітасу України та місцевих осередків на чолі з Віце-президентом фонду о. Андрієм Нагірняком.

Максим Бондаренко, координатор мережі Центрів Підтримки Сімей Карітасу України виступив одним з модераторів Форуму. В групі «Відповідальне Батьківство» він представив досвід Карітасу щодо даної теми.

«Українській родині сьогодні, як ніколи потрібна присутність батька. Родзинкою діяльності наших Центрів є супровід усієї сім’ї та те, що ми заохочуємо чоловіків до спільного перебування зі своїми дітьми. Ми спонукаємо їх до відновлення контакту та вміння бути разом з родиною на самому базовому рівні. Вірю, що асистуючи родинам, ми вносимо свою лепту у формування культури відповідального батьківства. Не варто боятись пережити цю пригоду батьківства – найважливішу кар’єру чоловіка», – зазначив Максим Бондаренко.

На Форумі була прийнята Резолюція та представлений календарний план про сімейних заходів на 2018 рік, пов’язаний з розвитком інституту сім’ї в Україні.

____

«Створення Центрів підтримки сім’ї в якості моделі для інтеграції ВПО і приймаючих громад в Україні» спів-фінансовано в рамках Програми співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Публікація висловлює виключно думку автора та не може сприйматися, як офіційна позиція Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Categories: Новини

Залишити відповідь