Image

Парафіяльні волонтери осередків соціального служіння вчились писати соціальні проекти

0 Comments

25 травня 2019 року, в Реколекційно-відпочинковому центрі «Світлиця» (Брюховичі, вул. Широка, 4) відбулась зустріч-тренінг представників осередків соціального служіння з 11 парафій Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Навчання організував Карітас Львів у співпраці з тренерами Львівської освітньої фундації – Наталею Шалатою та Анастасією Дишкант.

Зустріч розпочалась з молебню до Пресвятої Богородиці. Синкел соціального служіння, директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ» о. Андрій Сенейко у вступному слові побажав учасникам плідної роботи, втілення ідей і мрій у реальні соціальні проекти. Разом із мирянами у тренінгу брали участь і небайдужі до соціального служіння священнослужителі – о. Василь Тузяк, о. Михайло Сукмановський, о. Богдан Карпляк, о. Ярослав Максимців.

Під час тренінгу учасники проаналізували ситуацію у своїх громадах у форматі “світового кафе”: наявність ресурсів (мапа ресурсів, чого бракує), актуальні проблеми у громадах (конкретні факти) і конкретні дії, які вже можна чинити сьогодні.

Команди висловлювали думки, що найбільш необхідно для соціального служіння і вчились втілювати ці ідеї у конкретні проекти.

Зустріч проходила в рамках всеукраїнського проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Цей проект у Львівській Архиєпархії УГКЦ вже другий рік поспіль реалізовує БФ «Карітас-Львів УГКЦ».

Categories: News | Новини

Залишити відповідь